Trečiadienį Vyriausybės posėdyje priimtas sprendimas atšaukti karantiną nuo birželio 16 d. 24 val., tačiau palikta paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija visoje šalyje dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės.

Nuo birželio 17 d. iki liepos 16 d. pratęsta laikina vidaus sienos kontrolė, vykdant į Lietuvą atvykstančių asmenų patikrinimus prie vidaus ES sienos: tarptautiniuose oro uostuose ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Tai reiškia, kad bus tikrinami tik atvykstančių lėktuvais arba keltais asmenų pasai. Atvykstančiųjų sausumos keliais pasai nebus tikrinami.

Į šalį bus įleidžiami tik tie Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės piliečiai ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantys asmenys, kurie atvyksta iš šių valstybių, jeigu valstybėje, kurioje jie teisėtai gyvena, sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Tokių valstybių sąrašą kiekvieną savaitę skelbs valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas.

Iš trečiųjų šalių atvykimas bus numatytas tik tuo atveju, jeigu bus pasiektas abipusis susitarimas tarp valstybių dėl piliečių įleidimo.

Kaip ir iki šiol, bus įleidžiami visi užsieniečiai, kurie turi teisę gyventi Lietuvoje, ir užsieniečiai, kurie yra Lietuvos piliečių ir užsieniečių, turinčių teisę čia nuolat gyventi, šeimų nariai (tėvai (įtėviai), vaikai (įvaikiai), sutuoktiniai, globėjai). Draudimai bus netaikomi ir užsieniečiams, turintiems Lietuvos Respublikos nacionalinę vizą.

Vyriausybė pritarė, kad nuo birželio 12 d. būtų panaikinta sienos kontrolė su Lenkijos Respublika. Į kaimyninę šalį galima bus vykti nenurodant jokių pagrindžiančių priežasčių, taip pat nereikės laikytis izoliacijos.

o o o

Švietimo srityje, atšaukus karantiną, saugos reikalavimai bus taikomi tik veikloms, kurios bus vykdomos vasarą: ikimokykliniam, priešmokykliniam ugdymui ir neformaliajam vaikų švietimui.

Paslaugos teikiamos, prekyba viešose prekybos vietose, veikla laisvalaikio ir pramogų vietose, viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų darbo veikla, kultūros, pramogų, sporto ar kiti renginiai turi būti organizuojami ir vykdomi, laikantis žmonių srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos bei asmens apsaugos priemonių naudojimo sąlygų.

o o o

Renginiuose pamažu kas dvi savaites bus didinamas juose galinčių dalyvauti asmenų skaičius. Nuo birželio 17 iki 30 dienos renginiai gali būti organizuojami ir vykdomi atvirose erdvėse, juose dalyvaujant iki 700 žiūrovų ir (ar) dalyvių, o uždarose erdvėse – iki 150 (neįskaičiuojant atlikėjų, sportininkų, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistų, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktorių, teisėjų, antidopingo pareigūnų, organizatorių ir aptarnaujančio personalo).

Liepos 1–16 dienomis atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose galės dalyvauti iki 1 000 dalyvių, uždarose erdvėse – iki 200.

o o o

Gydymo įstaigų veikla organizuojama, reguliuojant pacientų ir lankytojų srautus, racionaliai paskirstant infrastruktūros, materialiuosius ir žmogiškuosius išteklius. Prioritetas teikiamas nuotoliniam ambulatorinių paslaugų teikimo būdui, o tiesioginis kontaktas su pacientu galimas tik tada, kai paslaugos neįmanoma suteikti nuotoliniu būdu dėl paciento būklės ar prireikus atlikti išsamesnius tyrimus.

Gydymo paslaugos gali būti teikiamos tik tada, kai įstaiga parengia ir su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru suderina įstaigos planinių stacionarių ir ambulatorinių paslaugų planą.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir toliau priims sprendimus, reikalingus ekstremaliajai situacijai valdyti ir likviduoti.

Tolimesnis viruso plitimas labai priklausys nuo visuomenės sąmoningumo. Rekomenduojama ir toliau saugoti vieniems kitus, dėvėti kaukes, laikytis higienos reikalavimų ir vengti nebūtinų kontaktų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # ??? 2020-06-16 10:15
Kada bus grazinti visi seni miesto autobusu marsrutai??? Kiek sitas absurdas dar tesis??? Ukmerges savivaldybes logika: Kai Ukmerge buvo tapusi viruso plitimo zidiniu - miesto autobusai kursavo lyg niekur nieko - kai visoje Lietuvoje buvo pradetos svelninti karantino salygos,pradejo kursuoti tarpmiestiniai autobusai - Ukmergeje miesto viesasis transportas buvo nutrauktas. Sita savivaldybes savivale privalo baigtis,ateityje vienas zmogus negali priimineti tokiu visam miestui svarbiu sprendimu - uzsimaniau ir neribotam laikui uzdraudziau vazineti miesto autobusams! Tokia klounada vyksta tik Ukmergeje!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų