Spausdinti šį puslapį

Žygis pakvietė šeimas bendrystei

Žygio dalyviai vieni kitiems padėjo įveikti kliūtis.  Dainiaus Vyto nuotr. Žygio dalyviai vieni kitiems padėjo įveikti kliūtis. Dainiaus Vyto nuotr.

Gausus būrys šeimų susirinko į šeimų žygį „Gamtos taku su Motinos balsu“. 12 kilometrų maršrutą, padedami stipresnių, įveikė ir neįgalieji, ir visai maži vaikai. 

Pasak organizatorių, šiuolaikinės šeimos dėl greito gyvenimo tempo patiria daug įtampos bei streso, mažėja jų fizinis aktyvumas, dėl to prastėja šeimų narių psichinė bei fizinė sveikata. Suaugusieji daug laiko skiria darbams ir mažai – bendravimui šeimose. Nuovargis, įtampa darbuose, skubėjimas, nepakankamas bendravimas atsiliepia emocinei būklei, dėl to šeimose daugėja santykių problemų. Vienos šeimos sėkmingai susidoroja su šiais iššūkiais, kitos išgyvena krizes.

Organizatorių teigimu, žygis su meno terapijos veiklomis yra skirtas skatinti šeimas savo laisvalaikį leisti aktyviai gryname ore ir mokytis bendrystės.

Žygis – tai fizinio aktyvumo gryname ore forma, ne tik stiprinanti imunitetą bei fizinę savijautą, bet ir leidžianti kartu žygiuojančios grupės nariams išsikalbėti apie problemas, lūkesčius, atrasti sąlyčio taškus.

„Įvairias socialines problemas, su kuriomis tenka susidurti šeimoms, lengviau spręsti bendraujant ir bendradarbiaujant, žinant, kad sulauks palaikymo ir supratimo“, – tiki žygio iniciatoriai.

Žygio maršrutas driekėsi nuo Ukmergės miesto centro per Deltuvos seniūniją. Žygio dalyviai keliavo per Jonuškus, Leonpolį, Dovydiškius į Baraučiznos kaimą. Kur tik buvo įmanoma, žygeiviai ėjo laukų bei miškų keliukais, Šventosios paupiu. Kitur – vieškeliais.

Leonpolyje žygeivius pasitiko bendruomenės pirmininkė. Mažieji pramogavo žaidimų aikštelėje, o kas norėjo – kopė į vietinių Lipniaku vadinamą kalną. Finiše šeimas pasitiko Armonos ir Pavarklo upių santaka, kurią teko perbristi, už jos – pušynas, ant laužo virta košė ir žolynų arbata.

Po atokvėpio šeimos buvo įtrauktos į meno terapijos veiklas. Žygeiviai pakeliui turėjo susirasti po du akmenukus ir neštis juos visą kelią. Ant vienų akmenukų kiekvienas užrašė savo potyrius ir paliko juos Baraučiznoje, o kitus parnešė savo tėčiams. Mažesnieji akmenukus spalvino, margino ornamentais, tapė.

Meditacinio žygiavimo metu šeimos buvo skatinamos susitelkti bendram buvimui, užsiimti aktyvesne fizine veikla, mokytis valdyti stresą, mažinti įtampas, dalytis patirtimi, kaip rasti problemų sprendimo būdus.

Žygyje dalyvavo jaunos šeimos, dar neturinčios vaikų, ir jos padėjo šeimoms su mažais vaikais ar neįgaliaisiais.

Renginio metu vyko šeimų fotosesija. Žygį organizavo Ukmergės meno draugija, bendradarbiaudama su Leonpolio kaimo bendruomene bei psichologijos studija „Laimės namai“. Žygis surengtas rajono savivaldybės Visuomenės sveikatinimo programos lėšomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)