Įrengti naujausia įranga aprūpinti praktinio mokymo centrai skirtingoms profesijoms. Įrengti naujausia įranga aprūpinti praktinio mokymo centrai skirtingoms profesijoms.

Baigi 8 ar 10 klasę? Norėtum per technologijų pamokas mokytis mėgstamo dalyko? Pasimatuoti profesiją ir pradėti planuoti asmeninę karjerą? Siūlome likti mokytis savo gimnazijoje, I ar III gimnazijos klasėje, o per technologijų pamokas mokytis profesinėje mokykloje.

Jau prasidėjęs priėmimas į profesines mokyklas šiemet atveria daugiau galimybių profesiją norintiems įgyti mokiniams. Nuo šiol 9 klasės bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai bei I ir III klasių gimnazistai gali profesinėje mokykloje pasirinkti mokymo programų  modulius ir toliau tęsti mokslus savo ugdymo įstaigose. Tokia galimybė atsiveria ir Ukmergėje.

Nuo dabar vyresniųjų klasių mokiniai bei gimnazistai, tęsdami mokslus savo mokykloje, papildomai profesinėje mokykloje gali išmokti profesionaliai atlikti kambario remontą, siūti drabužius ar įgyti kitos pasirinktos profesijos žinių bei įgūdžių. Tai gebėjimai, nebūtinai turintys lemti ateities kelią, bet praverčiantys kasdienybėje.

Išskirtos dvi grupės mokinių: pirma – I–II klasių gimnazistai ir tuo pačiu 9–10 klasių pagrindinių mokyklų mokiniai, kita – III–IV klasių gimnazistai.

Programos ir moduliai

Profesinio mokymo programa yra sudaryta iš modulių. Galima pasirinkti atskirą programos modulį, kurio minimali apimtis yra 5 kreditai.

Ukmergės technologijų ir verslo mokykla siūlo 5–10 kreditų modulius pagal mokykloje dėstomas mokymo programas.

9–10 klasių mokiniams arba I–II klasių gimnazistams galima rinktis 2–3 lygio profesinio mokymo programas arba šių programų modulius.

1 kreditas atitinka 22 akademines valandas. Siekiant užbaigti 10 kreditų modulį, reikia mokytis 220 valandų.

Pasirinkimų galimybės įvairios

Ukmergės technologijų ir verslo mokykla pirmos gimnazijos klasės mokiniams siūlo tris 10 kreditų modulius.

Virėjo programos modulį – „Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas“, Siuvėjo-operatoriaus programos modulį – „Pasiruošimas siuvimo procesams“, Dažytojo-tinkuotojo padėjėjo programos modulį – „Bendrosios veiklos statybos objekte vykdymas“.

Trečiosios gimnazijos klasės gimnazistams Ukmergės technologijų ir verslo mokykla siūlo  septynis modulius.

Trys moduliai po 5 kreditus – tai Floristo programos modulis – „Augalų pažinimas ir paruošimas komponuoti“, Virėjo programos modulis – „Tvarkos virtuvėje palaikymas“, Baldžiaus programos modulis – „Bendrųjų baldų gamybos veiklos vykdymas“.

Keturi moduliai po 10 kreditų – tai Kompiuterinio projektavimo operatoriaus programos modulis – „Dvimatė kompiuterinė grafika“, Automobilių mechaniko programos modulis – „Metalo technologiniai darbai“, Pardavėjo programos modulis – „Maisto prekių pažinimo pagrindai“ ir  Apdailininko programos modulis – „Bendrosios veiklos statybos objekte vykdymas“.

Derins mokslus skirtingose įstaigose

Iki šiol pagrindinė problema buvo tai, kad norintys mokytis profesijos mokiniai būtinai turėdavo įstoti į profesinę mokyklą bei ten įgyti ir pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą.

Dabar galimybė profesinėje mokykloje mokytis ir profesijos, ir bendrojo ugdymo programos išlieka, bet greta jos atsiranda ir kita galimybė – gimnazistai ir 9–10 klasių mokiniai savo gimnazijoje ar pagrindinio ugdymo mokykloje gali mokytis pagrindinio ugdymo dalykų, o tuo pačiu pagal suderintą grafiką – profesijos modulio.

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos profesinio rengimo skyriaus vedėja Virginija Balžekienė informavo, kad gimnazistai bei mokiniai modulius profesinėje mokykloje gali rinktis vietoje tam tikrų vyresnėse klasėse pasirenkamų dalykų savo ugdymo įstaigose.

Baigę 8 klases, gali rinktis modulius vietoje technologijų ir žmogaus saugos dalykų, o baigę 10 klasių ar II gimnazijos klasę – vietoje technologijų ir menų dalykų.

Kaip vyks ugdymo procesas – kiek kartų per savaitę, kokiomis savaitės dienomis ir kt. – priklausys nuo mokinių, pasirinkusių modulius, skaičiaus ir poreikių.

Šiuolaikiška mokymų bazė

Ukmergės technologijų ir verslo mokykla turi šiuolaikiškai įrengtą mokymų bazę. Įrengti atskiri naujausia įranga aprūpinti praktinio mokymo centrai, kur mokosi baldžiai, metalo apdirbimo staklininkai, siuvėjai, automobilių mechanikai, padavėjai-barmenai, virėjai ir kitų specialybių mokiniai.

Mokykla aprūpinta naujausiais kompiuteriais bei reikalinga programine įranga.

Mokyklos naujovė –  žalioji klasė. Mokiniai patys sėja, sodina bei prižiūri augalus, puoselėja meilę gyvajai gamtai.

Padės užpildyti prašymus

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas ir profesijos modulių pasirinkimai gimnazistams vyksta  iki rugpjūčio 26 d. Norintieji mokytis pasirinktų programų ar modulių, gali dalyvauti bendrajame priėmime, kuris vyksta per LAMA BPO sistemą. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas kviečia atvykti į mokyklą. Mokyklos konsultacinės grupės darbuotojai mielai padės užpildyti ir pateikti elektroninį prašymą. Pagrindinis priėmimas vyks iki rugpjūčio 12 dienos. Po sutarčių pasirašymo bus skelbiamas papildomas priėmimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų