Už drąsą, siekiant tikslo, įteikti apdovanojimai

Dr. Asta Kupčinskaitė ir 2020 m. apdovanojimų „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos.  Dovilės Kupčinskaitės nuotr. Dr. Asta Kupčinskaitė ir 2020 m. apdovanojimų „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos. Dovilės Kupčinskaitės nuotr.

Šiemet jau tryliktą kartą dviem Ukmergės „Šilo“ progimnazijos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“. Šie apdovanojimai įsteigti 2008 m. kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę.

„Taip kasmet pratęsiame mokyklos Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“. Tryliktą kartą įteikti apdovanojimai yra labai tvirta mokyklos tradicija. Labai džiaugiuosi kasmet galėdama grįžti į savo mokyklą ir susipažinti su talentingais ir atkakliais mokiniais“, – sakė apdovanojimus įsteigusio Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė.

Diplomai įteikti birželio 16-ąją, Ukmergės „Šilo“ progimnazijos aštuntokams atsiimant pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimus.

Laimėtojus tradiciškai renka mokytojai. Mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūnienė pristatė šių metų laimėtojas Eigilę Lipinskaitę ir Tėją Chmeliauskaitę.

Eigilė Lipinskaitė ,,Šilo“ mokykloje mokosi nuo penktos klasės. Išsiskiria gabumais, apsiskaitymu, lyderio savybėmis. Ypač gabi humanitariniams mokslams.

Ji dalyvavo rajoniniuose raiškiojo skaitymo konkursuose, rajoninėse lietuvių kalbos olimpiadose, kur laimėdavo pirmą arba antrą vietas. Puikiai sekėsi ir matematikos, geografijos olimpiadose, epistolinio rašinio konkursuose. „Kalbų kengūros“ projekte pelnydavo diplomus, respublikiniame vertimų konkurse pažymėta kaip nugalėtoja už vertimą iš anglų kalbos.

Keletą metų iš eilės gauna rajono Gabių vaikų ir jaunimo fondo apdovanojimus už puikius mokymosi rezultatus, apdovanota už dalyvavimą nacionaliniame konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Eigilė buvo aktyvi progimnazijos veiklose, vedė įvairiausius renginius. Ji mokosi ir Ukmergės meno mokyklos muzikos ir dailės skyriuose, lanko šokių repeticijas.

Tėja Chmeliauskaitė šioje mokykloje mokosi nuo pirmos klasės. Iš kitų vaikų išsiskyrė labai rimtu požiūriu į mokslą. Jos žinių, mokėjimų ir įgūdžių metiniai rezultatai kasmet gerėjo. Aštuntą klasę baigė vien dešimtukais.

Mergaitė kasmet dalyvaudavo mokyklos ir rajono olimpiadose, konkursuose, pelnydama prizines vietas, diplomus, respublikiniame „Kalbų kengūros“ projekte yra laimėjusi auksinės, sidabrinės kengūros apdovanojimus. Gynė progimnazijos garbę rajoninėse sporto varžybose, dalyvavo vykdant tarpmokyklinį strateginės partnerystės projektą „Keiskime požiūrį: visos profesijos tinka ir vyrams, ir moterims“.

Mergaitė dar mokosi Ukmergės meno mokyklos dailės skyriuje, pernai baigė tos pačios mokyklos muzikos skyriaus fortepijono specialybę, yra dalyvavusi įvairiuose atlikėjų konkursuose.

Apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos Tėja ir Eigilė mokytojams įsiminė kaip tvirto charakterio, besigilinančios į esmę, darbščios ir atkaklios mokinės. Abi ketina toliau mokytis gimnazijoje. Joms įteikti apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ diplomai bei neseniai išleistos dr. Astos Kupčinskaitės knygos „Tarkų pilis. Žodynas pastabumui“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų