Autobusų grafikas susitraukė

Pasibaigus karantinui, UAB Ukmergės autobusų parkas praėjusią savaitę atnaujino miesto viešojo transporto maršrutus ir paskelbė naują autobusų grafiką.

Tačiau ukmergiškiai neapsidžiaugė. Dalijosi nuomonėmis, kad nebeliko daugelio maršrutų, kuriais vykdavo į darbus arba kitais reikalais.

Valentina pastebėjo, kad nebėra autobuso, savaitgaliais keleivius vežusio nuo ligoninės į turgavietę.

Socialiniuose tinkluose žmonės taip pat dalijosi pastebėjimais, kad neliko vieno ar kito maršruto, buvusio prieš karantiną.

Žmonės įtaria, kad Autobusų parkas pasinaudojo karantinu ir apkarpė nepelningus maršrutus.

Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas  nuramino, kad dabartinis autobusų grafikas galios laikinai – tik iki rugsėjo. Jei, žinoma, nenutiks kokie nors nauji, su koronavirusu susiję, nemalonumai.

Pasak direktoriaus, dabartiniame grafike nuimta tik nedidelė dalis maršrutų. Atsižvelgta į tai, kad jais naudojosi labai mažai keleivių. Dauguma jų – į mokyklas važiuojantys mokiniai.

„Visos kryptys yra paliktos. Aišku, vienam ar kitam žmogui visad bus nepatogu“, – komentavo direktorius.

Pažadėjo, kad nuo rugsėjo, kai į mokyklas grįš mokiniai, grįš ir pirminis autobusų grafiko variantas, prie kurio ukmergiškiai buvo pripratę.

Pasidomėjus, ar paskaičiuota, kiek paslaugų kurį laiką neteikusi įmonė patyrė nuostolių dėl karantino, A. Prabišas sakė, kad tokia analizė nedaryta. Reiktų išsamiai analizuoti, kiek pajamų gauta tokiu pat metu šiemet, kiek – pernai, kiek išlaidų patirta.

Tuo metu dalis įmonės patirtų nuostolių bus kompensuota, nes nedirbusiems vairuotojams buvo įformintos prastovos. Dabar išmokama dalinė darbo užmokesčio kompensacija. Įmonė, pasak vadovo, dabar pasinaudos visomis įstatymiškai numatytomis paramos galimybėmis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų