Spausdinti šį puslapį

Gyventojai visos gatvės renovacijos dar turės palaukti

Į redakciją paskambinusi A. Smetonos gatvės gyventoja atkreipė dėmesį, kad suremontavus dalį šios gatvės, kita dalis ir jos gyventojai palikti likimo valiai.  Tikino, kad nuo jų namo prieiti iki suremontuotos dalies po lietaus – tikras vargas. Pasak moters, užlieta būna ir gatvė, ir šaligatviai.

Gyventoja teiravosi, koks likimas laukia paliktos neremontuotos gatvės dalies, ar žadama prie jos sugrįžti, ar taip ir bus palikta.

Ukmergės rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas paaiškino, kad vykdant buvusio karinio miestelio bei Vasario 16-osios gatvės investicinį projektą, A. Smetonos gatvės dalis renovuota kaip šių dviejų objektų jungtis. Ateityje bus atnaujinta ir likusioji gatvės dalis, tačiau kada – nėra aišku. Kol kas lėšos tam nenumatytos.

Rajono savivaldybėje dar 2016 metais patvirtinta Vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programa. Ji reglamentuoja savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalinio remonto, rekonstravimo, statybos darbų eiliškumą ir jų nustatymo tvarką. Kasmet iki sausio 31 d. patikslinta programa yra teikiama savivaldybės tarybai tvirtinti kaip ateinančių metų programa. Šiemet programa patvirtinta vasario 20 d.

Pagal programą buvo numatytas gatvių atnaujinimo eiliškumas, tačiau komisija pasiūlė keisti programos sudarymo tvarką. Pasak V. Dubausko, sunku numatyti, kaip, pakeitus programos sudarymo tvarką, pasikeis numatytų atnaujinti gatvių eilė.

Prašymus dėl savivaldybės vietinės reikšmės kelių ar gatvių kapitalinio remonto, rekonstravimo, statybos ateinantiems metams gali pateikti visi juridiniai ir fiziniai asmenys iki einamųjų metų spalio 1 d. Vėliau pateikti prašymai nagrinėjami kitais metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)