Spausdinti šį puslapį

Vasara – vandens pramogų metas

Irklentės –  puiki galimybė pramogoms ant vandens didesnei kompanijai. Irklentės – puiki galimybė pramogoms ant vandens didesnei kompanijai.

Prieš 15 metų ukmergiškiams pirmą kartą buvo pasiūlyta nauja pramoga – baidarių nuoma.

Jos pradininkas nuotykių turizmo ir baidarių žygių organizatorius Kastytis Kvietkauskas sako, kad per tuos metus pramogų sektoriuje daug kas pasikeitė.

Plaukdami žmonės dabar ieško vis naujesnių, įdomesnių trasų, taip pat pageidauja žygių, ekstremalių nuotykių ir pramogų.

Baidarių ir kitus nuotykių žygius populiaru organizuoti kolektyvų nariams. Praėjusiais metais pasiūlė naują vandens pramogą – daugiavietes irklentes.  Tai – puiki galimybė pramogoms ant vandens didesnei kompanijai. K. Kvietkauskas sako, kad 6–8 vietų irklentėmis galima rengti žygius su šeima ir draugais.

Irklentė – daugiau kaip 5 metrų ilgio ir apie 1,6 m pločio, tad sraunia upe, tokia kaip Siesartis, plaukti ji netinka. Užtat kuo puikiausiai tinka plaukti Šventosios upe ar ežerais.

K.Kvietkauskas pasakoja šiuo metu nuomojantis per 70 baidarių ir irklenčių. Tačiau kai kuriais savaitgaliais ir tiek kartais neužtenka patenkinti visų norinčiųjų poreikių.

Nuotykių turizmo ir baidarių žygių organizatorius įgyvendina ir projektą „Vilkų mėnulio kelias“ – organizuoja naktinius orientacinius žygius, komandos formavimo žaidimus.

Naktinis žaidimų – orientacinis – žygis, kurio metu kelios grupės rungiasi ieškodamos „lobių“ miške, pelkėse, nedideliuose miesteliuose, senose karinėse bazėse.

Pasidomėjus, kaip pramogas paveikė karantinas, K. Kvietkauskas pasakojo, kad gegužės ir birželio mėnesiais, lyginant su praėjusiais metais, paslaugų poreikis sumažėjo  maždaug 40 proc. Tačiau tiki, kad gyvenimas grįš į senas vėžes, o pramogų, ypač vasaros, žmonėms tikrai reikės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)