Skaitymo iššūkį priėmė ir ukmergiškiai

„Vasara su knyga“ – skaitymo iššūkis, kurį kasmet organizuoja Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešosios bei Lietuvos aklųjų biblioteka. Organizatoriai tikina, kad laisvalaikį leisti su knyga renkasi vis daugiau žmonių.

Šiemet „Vasara su knyga“ iššūkio dalyviams pateiktos penkios užduotys: perskaityti knygą, kurios autorius yra iš Šiaurės šalių, knygą, kurios pavadinime yra skaičius, knygą apie gamtą, knygą apie draugystę ir eiliuotą knygą.

Praėjus kiek daugiau kaip mėnesiui nuo „Skaitymo iššūkio“ pradžios, prie jo prisijungė daugiau kaip 11 000 žmonių.

Pernai per vasarą prie „Skaitymo iššūkio“ prisijungė per 16 000 žmonių, o jį įveikė 10 000 mažų ir didelių skaitytojų.

Pirmomis rudens dienomis bus renkami laimėtojai, kuriems atiteks vertingi prizai – sėdmaišis, planšetė, momentinis fotoaparatas ir leidyklos „Baltos lankos“ knygos. Tačiau bus pagerbti visi iki vieno „Skaitymo iššūkio“ dalyviai – jiems atiteks žavūs knygų skirtukai su vaistažolių sėklomis.

Perskaičius norimas knygas, tereiks skirtuką pasodinti į žemę ir laukti vaistažolių derliaus.

Dalyvauti „Skaitymo iššūkyje“ galima visą vasarą, prisijungti nėra vėlu. Svarbu, kad penkios užduotis atitinkančios knygos būtų perskaitytos iki rugpjūčio 31 dienos.

Organizatoriai primena, kad „Skaitymo iššūkio“ dalyviai gali skaityti namie turimas knygas, skolintis iš draugų ar imti iš bibliotekos, skaityti elektronines knygas ar klausyti audioknygų. Taip pat tinka knygos užsienio kalbomis.

Registraciją, svarbiausią informaciją ir knygų rekomendacijas rasite www.vasarasuknyga.lt.

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos laikinoji vadovė Virginija Tylienė pasakojo, kad ukmergiškiai labai aktyviai dalyvauja šioje akcijoje. Praėjusiais metais Vilniaus apskrityje mūsų skaitytojai užėmė trečią vietą. Aktyviausi yra mažieji skaitytojai. Jų jau dabar yra užsiregistravę per 100.

„Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų organizuojama skaitymo skatinimo programa. „Skaitymo iššūkis“ – viena iš šios iniciatyvos dalių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų