Spausdinti šį puslapį

Šeria beglobius katinus

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis pasakojo, kad prie Vilniaus gatvės namų 100A ir 100B gyvena visas būrys beglobių kačių.

Vyras pasakojo, kad kaimynai prie konteinerių kates šeria, palieka indus su maistu, net verda pašarą. Katinėliai už tai „atsidėkoja“ išmatomis ir šlapimu namo laiptinėje. Ukmergiškis ragino kaimynus nešerti kačių.

Priminsime, kad beglobiais gyvūnais Ukmergės rajone neseniai pradėjo rūpintis konkursą šioms paslaugoms laimėjusi VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“.

Rajono savivaldybė su ja pasirašė „Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų“ sutartį.

Įmonė įgyvendina programą „Pagauk – sterilizuok – paleisk“, kurios esmė – pagauti ir sterilizuoti beglobę katę, o paskui atvežti ir paleisti ją atgal į vietą, kurioje gyvūnas gyveno.

Šią programą Ukmergėje įgyvendina ir gyvūnų prieglauda „Klajūnas“.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė informavo, kad dėl beglobių gyvūnų ukmergiškiai gali skambinti telefonu 8 676 30210.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)