Spausdinti šį puslapį

Kviečia į šventę Karališkių kaime

Rugpjūčio 8–9 d. Karališkių kaime (Želvos sen.) vyks Amatų ir mainų šventė. Dalyviai dalysis patirtimi, žiniomis bei dirbiniais kaimo sodžiaus natūralioje aplinkoje.

Į šventę žada atvykti per 30 amatininkų. Tai – tautinio paveldo puoselėtojai ar tiesiog mylintys savo veiklą žmonės.

Be mugės ir amatų pristatymų bus vedami žaidimai vaikams ir suaugusiesiems, vyks vakaronė prie kaimo ąžuolo su dainomis, pirtelės procedūros.

Senoviškoje krosnyje bus galima kepti naminę duoną, gaminti sūrius iš natūralaus pieno, mušti sviestą, pasigaminti jogurtą namų sąlygomis, velti vilną ir gaminti iš jos gaminius, siūti drabužius iš lino ir verpti rateliu.

Patirtimi dalysis bitininkai. Tautinio kultūrinio paveldo puoselėtojai mokys išsikepti figūrinius sausainius, šakočius.

Bus gaminami suvenyrai iš šiaudų, statomi šiaudiniai namai. „Stebėsime kaip natūrali oda paklūsta meistro rankoms ir gimsta šaunūs kūriniai, domėsimės, kaip išauginami medžiai iš sėklų, kaip Lietuvoje mediniais presais daromas kedrų aliejus.

Svaigins hidrolatų kvapai, gilinsimės į jų gamybos paslaptis.

Susipažinsime su žolynais ir jų teikiama nauda. Svečias iš Latvijos pasidalys sidabro papuošalų gamybos paslaptimis. Gėrėsimės baltų, slavų, vikingų ginklais ir jų gamybos paslaptimis, matysime kalvystės ir medžių drožybos bei daug kitų amatų bei jų pristatymų“, – žada renginio organizatoriai.

Šventėje taip pat vyks diskusijos įvairiomis temomis. Dr. Alanas Petrauskas pristatys kuriamą Amatų sklaidos platformą „Bendrystės Žiedas“.

Fizikos mokslų dr. Rimantas Petrošius paaiškins šiuolaikinių dirbtinių elektromagnetinių laukų poveikį gamtai ir mums. Vyks sąmoningo ryšio su savimi ratelis, „Giminės sodybų“ asociacijos pristatymas ir t. t.

Panaši šventė šioje sodyboje vyko ir praėjusiais metais.

Rugpjūčio 8-osios, šeštadienio, rytą šventė prasidės nuo 10 val.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)