Spausdinti šį puslapį

Ežero paplūdimį tvarkė jaunimas

Jaunimo nereikia nei prašyti, nei raginti, jie patys noriai puoselėja savo aplinką. Jaunimo nereikia nei prašyti, nei raginti, jie patys noriai puoselėja savo aplinką.

Veprių seniūnijos jaunimas parodė gražią iniciatyvą ir sutvarkė ežero paplūdimį. Seniūnė Dalia Radzevičienė pasidžiaugė, kad tokios jaunimo pagalbos sulaukia nebe pirmą kartą.

Pasak seniūnės, Veprių ežeras yra linkęs dumblėti, todėl jį nuolat reikia valyti. Bandant spręsti šią problemą, buvo atliktas vertinimas bei rengiamas ežero tvarkymo projektas. Tačiau lėšų nepakako.

Seniūnė pasakojo, kad Ežero gatvėje gyvenantys jauni vyrukai Marius Etson, Karolis Čerba, Kęstutis ir Gražvydas Grigalioniai jau ne pirmą kartą imasi aplinkos gražinimo darbų. Šįsyk jie sutvarkė mažojo paplūdimio teritoriją: išpjovė nendres, ištraukė jas iš vandens į pakrantę bei išvalė įėjimą į ežerą, kad sužėlusios žolės nekibtų už kojų. Tad dabar paplūdimys ne tik švaresnis, bet ir saugesnis mažiems vaikams, kurie taip pat mėgsta šią ežero pakrantę.

Kadangi jaunuoliai neturėjo galimybių išgabenti nupjautų nendrių, jie susisiekė su seniūnija, kad ši išvežtų žaliąsias atliekas.

Seniūnės žiniomis, du iš tvarkdarių Vepriuose gyvena nuolat, kiti – daugiau vasaroja. Vietiniai ir suburia jaunimą apsitvarkyti.

Seniūnė sako, kad prašys jaunimo pagalbos ir tvarkant didįjį paplūdimį, kuriame įrengta tinklinio aikštelė bei pavėsinė.

D.Radzevičienės teigimu, seniūnija darbų vandenyje atlikti negali, nes neturi tokių pajėgumų, todėl dažniausiai rūpinasi pakrantės ir kitų viešųjų zonų švara bei tvarka – ravi, šienauja, žvyruoja. O štai jaunuoliai jau turi patirties išpjauti nendres įsibridę į vandenį, tad kvies juos bendradarbiauti.

Seniau seniūnija siųsdavo savo darbuotoją iššienauti nendrių žiemą, kada vanduo užšaldavo, tačiau pastarosios žiemos buvo šiltos, tad negalėjo rizikuoti žmonių saugumu ir augalai liko nenupjauti.

D.Radzevičienė paminėjo, kad tokių jaunimo iniciatyvų jų seniūnijoje pasitaiko ir daugiau. Greta Samantonių ir Kultuvėnų kaimų esančio Gavenonių tvenkinio aplinką sutvarkė ir prižiūri taip pat vietinis jaunimas. Jie, savo jėgomis susirankioję medžiagas (medieną, metalą), įrengė stalą, šiukšliadėžę, tiltelį. O dabar patys ir šiukšles aprenka. Net pastatė drausminančią lentelę, raginančią poilsiautojus susitvarkyti.

Seniūnė sako, kad jaunimo nereikia nei prašyti, nei raginti, jie patys noriai puoselėja savo aplinką.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)