Stovykloje „Tarp knygų“

Stovykloje „Tarp knygų“ vaikai patyrė daug įspūdžių.  Danutės Žironienės nuotr. Stovykloje „Tarp knygų“ vaikai patyrė daug įspūdžių. Danutės Žironienės nuotr.

Jolanta Žvirblytė

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Dvi liepos savaites Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje šurmuliavo stovyklautojai.

Į stovyklą „Tarp knygų“ susirinko ne tik bibliotekos skaitytojai, bet ir nauji bičiuliai – iš sostinės ir užsienio pas senelius į Ukmergę atvykę atostogautojai. Programą rengusios Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės suplanavo, kad kiekviena stovyklos diena turėtų paslėptą žodį, kurį vaikams reikėdavo atspėti. Tas žodis buvo dienos tema. Ta tema stovyklautojai skaitė knygas, dalyvavo viktorinose ir žaidimuose, kūrė įvairius darbelius.

Žodžio „atostogos“ dieną vaikai skaitė Astridos Lindgren istorijas, gamino saulės akinius, atsakinėjo į viktorinos klausimus. Dieną, skirtą gamtos temai, knygose ieškojo faktų apie gamtos pasaulį. Keturių turų protų mūšio žaidime dalyviai turėjo atsakyti į įvairiausius klausimus.

Daug smagių emocijų stovyklautojai išgyveno „Ukmergės“ žodžio dieną. Prisiminė miesto legendas, mylimiausias vietas, iš popieriaus lankstė ir klijavo paukščius („balandžių daug Ukmergėj...“), skraidino juos piliakalnio papėdėje.

Dar viena įspūdžių kupina diena buvo skirta žodžiui „detektyvas“. Stovyklautojų laukė tikras iššūkis – tapti šauniais detektyvų komandos nariais. Būsimiesiems detektyvams teko išklausyti trumpą mokymų kursą, išspręsti „Detektyvų klubo“ pratybų užduotis ir prisiminti garsiausius literatūrinius seklius bei detektyvus.

O kaipgi be žodžio „knyga“? Vaikai gamino knygų skirtukus, žaidė literatūrinius žaidimus, lankstė ir skaitė knygiukus. Knygiukai tai – programos „Vaikų žemė“ projektas: 37 trumpos istorijos, sukurtos Lietuvos rašytojų ir iliustruotojų. Stovyklautojai prilankstė knygiukių ne tik sau, bet ir kitiems Ukmergės vaikams. Šią dovanėlę palikome lauko bibliotekėlėje miesto centre, prieš Kultūros centro rūmus.

Stovykloje suspėjome išbandyti naujausius bibliotekos stalo žaidimus, nepamiršome pasveikinti su gimtadieniu stovyklos draugų ir, svarbiausia, smagiai ir kūrybingai praleidome laiką!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų