Spausdinti šį puslapį

Stovykloje vasarojo su muzika

Stovykloje „Vasara su muzika“ vaikai tobulino muzikinius ir pažintinius įgūdžius. Stovykloje „Vasara su muzika“ vaikai tobulino muzikinius ir pažintinius įgūdžius.

Taujėnuose vyko mokinių vasaros stovykla „Vasara su muzika“.

Joje savo muzikinius ir pažintinius įgūdžius tobulino įvairaus amžiaus Taujėnų gimnazijos mokiniai, lankę muzikos būrelius.

Visą savaitę vyko muzikinė ir pažintinė veikla. Mokiniai ne tik patys kūrė, dainavo, bet turėjo galimybę pasisemti patirties ir žinių iš profesionalų.

Vieną dieną vaikai praleido Lauros Remeikienės studijoje Šiauliuose, apžiūrėjo miesto įdomiausias vietas. Kitą dieną aplankyta Ukmergės meno mokykla. Direktorė Klavdija Stepanova ir mokytoja Daina Kriaučiūnienė papasakojo apie šią meno mokyklą, o linksmą pasidainavimą dovanojo chorinio dainavimo mokytoja Adelė Mikalkėnienė.

Mokytojas Valentinas Pliskus ne tik papasakojo apie akordeoną, savo geriausius mokinius, bet ir surengė šaunų koncertą.

Į stovyklą iš Vilniaus atvyko etnomuzikologas ir pedagogas Arvydas Kirda ir supažindino su liaudies instrumentais. Vaikai galėjo juos išbandyti, pagroti. Ypač patiko pūsti ragus. Mokytojas Arvydas parodė, kaip pasidaryti skudutį. Tą dieną skambėjo liaudies dainos, sutartinės.

Paskutinę stovyklos dieną nuskambėjo finalinė daina, vyko vaišės. Projekto vadovė Nijolė Janulienė dėkoja projekto partneriui Ukmergės kultūros centro Taujėnų skyriui, meno vadovei Aistei Brokertienei už nuotaikingas užduotis, linksmus žaidimus, padėkas, dovanėles, tortus bei Taujėnų gimnazijos direktorei Loretai Zdanienei už idėją bei vairuotojui Gediminui Žemaičiui, buhalterei Rimai Ramoškienei, valgyklos darbuotojoms už pagalbą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)