Spausdinti šį puslapį

Mokosi gimnazijoje, o įgyja ir specialybę

Mokiniai pasinaudojo šiemet atsiradusia galimybe ne tik siekti vidurinio išsilavinimo, bet pasirinkti ir profesinį modulį. Mokiniai pasinaudojo šiemet atsiradusia galimybe ne tik siekti vidurinio išsilavinimo, bet pasirinkti ir profesinį modulį.

Kitoks šis rugsėjis daugeliui ugdymo įstaigų, tačiau Siesikų gimnazijai jis kitoks ir gerąja prasme.

Įstaigos lietuvių kalbos mokytoja Rasa Kuliavaitė sako, kad taip yra dėl užsimezgusios gimnazijos draugystės su Ukmergės technologijų ir verslo mokykla.

III gimnazijos klasės mokiniai pasinaudojo šiemet atsiradusia galimybe ne tik siekti vidurinio išsilavinimo, bet kartu pasirinkti profesinį modulį Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje.

Nuo šio rugsėjo gimnazijos vaikinams kiekvieną penktadienį skirti teoriniai ir praktiniai automobilių mechanikos užsiėmimai, o merginoms – pardavėjo modulinė programa.

„Taip gimnazistai ,,nušaus du zuikius“: po dvejų metų gaus ne tik brandos atestatus, bet ir profesijos modulio baigimo pažymėjimus“, – sako mokytoja.

Pastebi, kad viešojoje erdvėje dažnai tenka išgirsti neigiamų nuomonių apie kaimų mokyklas, bet mano, kad yra priešingai. Mokydamiesi nedidelėse klasėse mokiniai sulaukia didesnio mokytojų dėmesio.

Tai, kad nuoširdus darbas, aktyvios konsultacijos duoda puikių rezultatų, įrodė praėjusių mokslo metų šios gimnazijos abiturientai. Net ir mokydamiesi sudėtingomis sąlygomis nuotoliniu būdu jie sugebėjo gauti rekordiškai aukštus valstybinių brandos egzaminų įvertinimus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)