Moteris, vardu Vida, redakcijai pasakojo, kad jos namuose šiuo metu gyvena neįgalus brolis. Jis turi psichikos negalią.

Neseniai moteris sulaukė telefono skambučio iš Ukmergės PSPC Psichikos sveikatos centro.

Telefonu buvo pranešta, kad pas jos brolį atvyks atlikti kažkokios apklausos. Moteris sako, kad skambutis pasirodė keistas. „Negi šiuo metu, kai siautėja epidemija, kažkas gali vykti į namus atlikti apklausų?“ – svarstė ji.

Kadangi telefonu galėjo skambinti ir apsimetėlis, nekreipė daug dėmesio. Tačiau po dienos ir iš tiesų sulaukė svečių.

Po langais tikrai stovėjo greitosios automobilis, o atidariusi duris, pamatė moterį su „papkute“. Ji buvo su kauke, bet daugiau be jokių apsaugų, o juk esą eina iš buto į butą – gali atnešti virusą.

Medikė ketino užeiti, bet Vida jos neįsileido pro duris. Ji nesupranta, kaip dabar, kai daugybė koronaviruso atvejų, galima važinėti po namus dėl kažkokių apklausų. Juk galima jas atlikti telefonu. Prašė paaiškinti, kas tai per apklausos, ar tikrai jas vykdo įstaigos darbuotojai.

 Ukmergės PSPC vyriausiąją gydytoją Gitaną Čepienę labai nustebino moters skundas. Įstaigos vadovė pažymėjo, kad nors šiuo metu ir yra ekstremali „kovidinė“ situacija, slaugos paslaugų teikimas namuose nenutrūkęs. To pas minėtą moterį ir buvo atvykusi jų įstaigos slaugytoja.

Pasak G. Čepienės, skambinusios moters broliui pripažinta neįgalumo grupė. Jis – sunkus ligonis, turintis specialiųjų poreikių, jam teikiamos medicinos paslaugos namuose. Būtent dėl šių paslaugų poreikio suderinimo į namus ir buvo atvykusi darbuotoja.

Pažymėjo, kad iš anksto telefonu ji buvo suderinusi atvykimo laiką, jai buvo pasakytas laiptinės durų kodas. Tačiau nuėjus į nurodytą butą, vidun nebuvo įleista.

Pasak vyriausiosios gydytojos, pas minėtą asmenį vykta pirmą kartą, todėl, aptariant būsimas paslaugas, reikėjo užpildyti klausimyną. Jis yra privalomas – įeina į ligos istoriją.

„Nežinau, kas ten galėjo nutikti, kad darbuotoja nebuvo įleista“, – spėliojo įstaigos vadovė. Atkreipė dėmesį, kad darbuotoja dėvėjo apsaugą tokią, kokią ir privalo dėvėti pagal dabartinius nurodymus – veido apsaugos kaukę. Jokios rimtesnės apsaugos, teikiant tokias paslaugas, nėra numatytos ir nėra privalomos.

Pažymėjo, kad namuose medicinos paslaugos teikiamos neįgaliems, slaugos poreikių, specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Ir tokių paslaugų ateityje tik daugės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų