Spausdinti šį puslapį

Krekšliuose baugina palaidas šuo

Į redakciją kreipėsi Krekšlių rajone patirto įvykio sukrėsta ukmergiškė.

Antradienį popiet Krekšliuose, Klevų gatvėje,  ji su 9 mėnesių dukrele buvo užpultos šuns. Gyvūnas, nors ir su antkakliu, lakstė palaidas.

„Jis atbėgo nuo Krekšlių gatvės. Iš niekur nieko puolė mus lodamas ir urgzdamas, sekė iš paskos. Aplinkui nesimatė šeimininko, galinčio suvaldyti agresyvų šunį. Tad nežinia, kurioje gatvėje šeimininkas gyvena. Vaikas išsigando, pradėjo verkti. Netoliese buvo žmonių, tad jau buvau pasiruošusi šauktis pagalbos, prašyti, kad bent vaiką gelbėtų ir paimtų.

Nesinori galvoti, kuo viskas galėjo baigtis... Akivaizdu, kad šuo – tikrai labai piktas, todėl keista, kodėl jis išleidžiamas (ar tuo metu buvo paleistas) laisvai lakstyti po gatvę, kur gali įvykti nelaimė. Argi šeimininkai apie tai nepagalvoja?“ – mintimis dalijosi ukmergiškė.

Svarstė, kad nuolat kalbama apie tai, jog reikia būti atsargiems, saugotis automobilių, nešioti atšvaitus – ypač dabar, greitai temstant. Tačiau kokie atšvaitai gali apsaugoti vaikus ir ne tik juos nuo neprižiūrimų agresyvių šunų?

„Kokiomis priemonėmis galima sudrausminti neatsakingus šeimininkus? Nevaikščioti minėtomis gatvėmis, ko gero, – ne išeitis. Tačiau tų ir kitų gatvių gyventojai turėtų labai saugotis, kad nebūtų netikėtai užpulti kažkur kaimynystėje neatsakingai laikomo agresyvaus gyvūno. Būkite atsargūs ir ypač saugokite vaikus.

Įsibaiminusi mama“, – laiške redakcijai rašo moteris.

Ukmergės rajono savivaldybės viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vyr. specialistė Vilija Pečiulienė mano, kad tokiu atveju, kai urgzdamas palaidas šuo bando pulti žmogų, ir dar vežantį kūdikį, kelia grėsmę. Apie tai pranešus bendruoju pagalbos telefonu 112, mano, būtų skubiai reaguojama.

Jei šuo paleidžiamas dažnai, tai pastebintys žmonės raginami nufotografuoti jį ir, teikiant skundą policijai, pridėti ir nuotraukas. Tai iš karto taps neginčijamu įrodymu. Skundą galima teikti ne tik policijai, bet ir savivaldybei, kurioje buvo įvykis.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnį yra numatyta atsakomybė už Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus.

Vadovaujantis kodeksu, jeigu kiti žmonės ar jiems priklausantis turtas nenukentėjo, tuomet prasižengęs asmuo yra baudžiamas įspėjimu arba iki 120 eurų siekiančia bauda.

Jei pažeidimas sukelia grėsmę asmens turtui, sveikatai ar gyvybei, tuomet nebėra galimybių atsipirkti įspėjimu, o baudos dydis gali siekti nuo 50 iki 120 eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)