Taksistų siaubas – agresyvūs ir pikti keleiviai

Vienas iš karantino smūgių – viešojo transporto paslaugų apribojimai. Visų keleivių akys tuo metu nukrypsta į taksi. Tačiau taksi vairuotojai sako neretai dėl savo darbo sulaukiantys daugiau priekaištų nei pagyrimų.

Didžiausio Ukmergėje taksi paslaugų teikėjo „Virgio taksi“ vadovas Virgilijus Barzda pasakojo, kad karantino metu automobilių salonų dezinfekavimui skiria ypatingą dėmesį. Tai atima daug laiko. Tačiau supranta ne visi keleiviai. Vėluojant atvykti bent kelias minutes, neretai vairuotojus jie apiberia kaltinimais.

Pastaruoju metu socialinėje erdvėje V. Barzda sako stebintis daug negatyvių atsiliepimų apie taksi vairuotojų darbą. Bet, deja, mažai kas įsigilina, koks sunkus, pavojingas, įtemptas šis darbas.

Tenka dirbti pamainomis – paslauga teikiama visą parą, niekada nežinai, su kokiu žmogumi teks sėdėti viename automobilyje. Dabar vairuotojams dar kyla ir papildoma – koronaviruso infekcijos – grėsmė. „Ne kiekvienas ištveria, tad taksi vairuotojų ieškome nuolatos“, – sako V. Barzda.

Tarp kelių dešimčių „Virgio taksi“ automobilių vairuotojų dirba ir viena moteris.

  1. Barzda pasakojo, kad agresyvūs klientai pasitaiko naktimis, kai prašosi parvežami iš naktinių kavinių. Būna, kad lipa į automobilius kruvini, neblaivūs. Vairuotojams tenka išklausyti girtų sapaliojimų ar net grasinimų.

Šlykštus reikalas – apsišlapinę keleiviai. Jei pastebi, kad šlapiomis kelnėmis žmogus ruošiasi ropštis į mašiną, tokį vežti vairuotojai atsisako. Tačiau būna, kad prileidžia tiesiog ant sėdynės.

Pasitaikė, kad sėdynę ne tik apšlapino, bet ir apdergė... Sėdėjo moteriškė ant galinės sėdynės, o jai išlipus, paaiškėjo, iš kur tas dvokas. Tokiu automobiliu tęsti darbo nebegalima. Vienintelis kelias – į valyklą. Išlipa, trenkia durim ir nueina. Ką tu tokiam žmogui padarysi?“ – kalba V. Barzda.

Sako, kad automobilių salonų švarai stengiasi skirti didelį dėmesį. Bet keleivių neperauklėsi. Būna, šiukšlių palieka, ar, atsmaukę veido kaukes, užsirūko.

Veido kaukės jau daugiau kaip pusmetį – nuo pat karantino pradžios – taksi automobiliuose privalomos. Vairuotojai prie jų jau priprato, bet keleiviai – ne visi.

V.Barzda sako, kad vairuotojai sulaukiantys ir padėkų: „Parašykit, kad tikrai būna ir supratingų keleivių, kurie giria, supranta mūsų darbą“, – pasakoja pašnekovas.

Taksi firmos įkūrimo veiklos V. Barzda ėmėsi prieš ketverius metus – vienodai pažymėti septynviečiai automobiliai Ukmergėje tada buvo naujovė. Sako nesigailintis dėl sprendimo pasirinkti būtent tokius automobilius. Ir ne tik todėl, kad jie talpesni. Bet ir todėl, kad patogesni. Ypač vyresniam žmogui daug lengviau įlipti ir išlipti.

Pašnekovas tikino, kad jų vairuotojai gana dažnai tikrinami policijos. Nebūna ryto, kad kuris nepasisakytų, jog buvo tikrintas jo blaivumas. Kartais atliekamos ir automobilių patikros – salonuose draudžiama turėti cigarečių ar svaigalų.

Nors taksi paslaugų konkurencija Ukmergėje didžiulė, o važiavimo kaina sąlyginai maža, V. Barzda mano, kad ji ateityje tikrai kils.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # jaunius 2020-10-31 10:04
Teko važiuoti mieste taksi.Moteris už vairo.Po kojomis žvyras,mašinos salonas labai netvarkingas.Paklausiau ar dirba pamainomis su vyrais.Atsakymas-viena.Labai supyko kai pasakiau,kad moteris ir tokia netvarkinga.Parašiau ne apie Virgio taksi.Norisi,kad vairuotojai butų paslaugesni,galima sumokėti daugiau jei pagelbėtų atidaryti duris ir nešulius sudėtų ir kantriai lauktų įlipant neįgaliam..
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # Nesvarbu 2020-11-01 08:23
Darbas nepavydėtinas. Bet tačiau turbūt retas Virgio taxi vairuotojas kuris nerūko. Pastoviai dūmais apsipylę. Isedi kaip į peleninę. Su vienu teko važiuot tai nei juoktis nei verkt. Užsidėjęs plančete vietoj telefono. Pasileidęs rusiška muzika tiek kiek dar garso įranga sugeba ištempti. Pasibaigia viena vairuodamas ieško kitos dainos. Netoli mano išlipimo vietos dar automobilis užsmirdo žarnyno turinio kvapu. Gerai kad greitai išlipau nes galėjo tekti vairuotojui valyti mano skrandžio turinį.
Tikrai yra malonių ir tvarkingų vairuotojų na bet jei jau darote kratas automobiliuose ieškote cigarečių ir alkoholio. Tai kažkaip prastai jas darote. Kamineliai pastoviai rūksta
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # nesvarbu 2020-11-03 07:03
patys taksi vairuotojai siaubas, apie posukius nera girdeje, greicio normoa jiems neegziztuoja, o apie kultura ir tvarka tai is vis tyliu viau
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų