Spausdinti šį puslapį

A. Smetonos gatvėje rastas sprogmuo

Lapkričio 1 d. A. Smetonos gatvėje vykdant žemės kasimo darbus, rastas sprogmuo.

Darbus šioje vietoje vykdo UAB „Doresta“. Jos vadovas Donatas Masiokas pasakojo, kad dar išvakarėse buldozeris atstūmė metalinį daiktą. Kadangi nebuvo aišku, kas tai yra, nufotografavo ir nuotraukas išsiuntė rinktinei „Aras“, kurios vadas netrukus pats susisiekė su įmonės vadovu.

Kadangi buvo vakaras, priimtas sprendimas operaciją, pasitelkus policiją, vykdyti ryte, kai jau bus prašvitę.

Atvykę rinktinės „Aras“ nariai įvertino sprogmenį. Nustatyta, kad tai – standartinė mokomoji prieštankinė mina, likusi nuo karo. Pavojaus radinys nekėlė. Ją išminuotojai pašalino ir mina bus sunaikinta.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai budėjo, kol mina buvo išgabenta išminuotojų.

Rinktinės vadas Viktoras Grabauskas sakė, jog tokių nuo karo likusių minų randama gana dažnai, tad nenuostabu, kad ji užsiliko buvusio karinio miestelio teritorijoje.

Vado teigimu, teisingai pasielgta, jog pranešta apie surastą miną. „Radus sprogmenį, niekas nežino: jis pavojingas ar ne. Negalima vertinti patiems. Svarbu, kad miną įvertintų ir pašalintų profesionalai, kitaip kas nors gali nukentėti“, – sakė jis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)