Negalint dėvėti kaukės, reikia tai pagrįsti

Mūsų skaitytojas Romas teiravosi, kokius dokumentus reikia turėti tiems, kas dėl sveikatos negali dėvėti veido kaukių.

Ne kartą skaitė ir girdėjo, kad kaukių leidžiama nedėvėti tiems, kurie dėl sveikatos būklės to daryti negali.

Romas pasakojo, kad jo mamai greitai sueis 89-eri. Ji sunkiai vaikšto, dūsta, bet vis tiek išeina į lauką. Su veido kauke jaučiasi labai blogai. Tačiau dabar, prasidėjus karantinui, kaukės visur privalomos. Gali bet kada už tokį pažeidimą sulaukti baudos. „Kokį dokumentą reikia turėti, kad įrodytum, jog kaukės dėvėti negali dėl sveikatos?“ – teiravosi Romas.

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vedėjas Vytautas Beniušis patvirtino, kad kaukių dėvėjimas yra neprivalomas, kai žmogus negali dėvėti jų dėl savo sveikatos būklės arba kaukių dėvėjimas galėtų pakenkti negalią turinčiojo sveikatai. „Kilus klausimų, ar žmogus turi teisę būti be kaukės, turėtų pakakti parodyti neįgaliojo pažymėjimą, medicininiai dokumentai nereikalingi. Visur galioja protingumo principas ir niekas specialiai neįgalaus žmogaus neketina bausti“, – rašoma atsakyme.

Pasidomėjome, ką daryti tiems, kurie neįgaliojo pažymėjimų neturi, bet dėl amžiaus ar kitų sveikatos sutrikimų taip pat negali dėvėti kaukių.

Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus informavo, kad tokiais atvejais pareigūnai prašo parodyti šeimos gydytojo išduotą pažymą, kurioje būtų nurodyta liga, dėl kurios asmuo negali dėvėti kaukės. V. Butkus perspėjo, kad tokią pažymą ar bent jos kopiją būtina turėti su savimi. Turintiesiems išmaniuosius įrenginius rekomendavo pažymas nufotografuoti – pareigūnams pakaks parodyti dokumentus ekranuose.

Jei žmogus patikrinimo metu tokios pažymos neturi, jam gali būti surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Jeigu jis ją pateiktų vėliau, byla būtų nutraukta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų