Spausdinti šį puslapį

Apgyvendino nakvynės namuose

Neseniai laidoje „TV pagalba“ buvo rodytas siužetas iš Ukmergės rajono Pabaisko seniūnijos.

Šio miestelio gyventojų išsakyta problema – kaimynystėje, mediniame name įsikūręs vyras. Jo būstas visai nepritaikytas gyvenimui – labiau primena landynę. Žmogus buvo ten sukėlęs gaisrą. Ugniagesiams pavyko užgesinti, tačiau žurnalistus išsikvietusios kaimynės bijo, kad avariniame name gaisras vėl gali kilti.

Taip pat laidoje kaimynės svarstė, kad savotišką gyvenimo būdą pasirinkusiam pabaiskiečiui būtina net medikų pagalba.

Siužete rodyta, kaip šią situaciją komentuoja Pabaisko seniūnas Renatas Kolka, kaip į įvykio vietą atskuba greitosios medicinos pagalbos medikai bei policija. Rūpesčių dėl savotiško gyvenimo būdo aplinkiniams keliantį vyrą medikai išsiveža.

Pasidomėjome, kaip toliau klostėsi televizijos žvaigžde tapusio Pabaisko miestelio gyventojo likimas.

Pabaisko seniūnas R. Kolka  pasakojo, kad žmogus, dėl kurio į jų miestelį skubėjo televizija, senokai gyvena  nakvynės namuose – dabar rodyta laida filmuota vasaros pabaigoje.

Seniūnas labai tikisi, kad nakvynės namuose žmogus praleis šaltus žiemos mėnesius. Jei, žinoma, prisitaikys prie ten nustatytų sąlygų, susijusių su svaigalų vartojimu. 

Seniūnas pasakojo, kad rugpjūtį, kai buvo atvykę televizijos laidos kūrėjai, seniūnijos iniciatyva jau buvo suderinti visi dokumentai dėl vyro apgyvendinimo nakvynės namuose. Tad niekaip nesutiktų, kad žmogumi pasirūpinta tik dėl paviešintos istorijos.

R.Kolka pasakojo, kad panašių atvejų, kai tenka padėti spręsti seniūnijos gyventojų sudėtingas socialines problemas, pavyzdžiui, ieškoti vietos, kur apgyvendinti senelius ar neturinčius tinkamos pastogės žmones, pasitaiko ir daugiau.

Nuo šių metų kovo mėnesio Pabaisko seniūnu dirbantis R. Kolka tuo labai nesistebi. Panašiai šį darbą ir įsivaizdavo – teko su juo susipažinti kai ne vienus metus ėjo seniūnaičio pareigas. Vis dėlto, prieš televizijos kameras aiškintis ir teisintis, sako, nėra labai malonu.

Kaip ir visų kitų, taip ir Pabaisko seniūnijos darbuotojai, prasidėjus karantinui, interesantų pastate nepriima. Stengiasi problemas spręsti be gyvų susitikimų – telefonu ar internetu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)