Spausdinti šį puslapį

Šalia ugdymo įstaigų puoselės sodus

Vaikai skatinami įsitraukti į sodininkystės darbus. Vaikai skatinami įsitraukti į sodininkystės darbus.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Spalio 30-ąją Taujėnų ir Želvos gimnazijų, „Šilo“ progimnazijos, Vidiškių ir Pabaisko pagrindinių mokyklų, vaikų lopšelių-darželių „Nykštukas“, „Buratinas“ ir „Eglutė“ bei mokyklos-darželio „Vaikystė“ teritorijose pasodinti 72 kriaušių bei obelų sodinukai.

Visos šios ugdymo įstaigos dalyvauja Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje, kuriai įgyvendinti teikiama Europos Sąjungos finansinė parama. Šiais mokslo metais mokyklos ir vaikų lopšeliai-darželiai yra kviečiami susikurti savo sodus. Vaikai taip skatinami įsitraukti į sodininkystės darbus, susipažinti su sodinukų veislėmis, kriaušių bei obuolių auginimo ypatumais, vėliau medelius prižiūrėti, puoselėti bei ragauti išaugintus gardžius vaisius.

Kiekvienai ugdymo įstaigai skirti iš Babtų medelyno įsigyti 5 obelų („Florina“, „Ligol“, „Šampion“, „Rubin“ arba „Auksis“) ir 3 kriaušių („Konferencinė“ ir „Mramarnaja“) sodinukai. Juos pristatė ir ugdymo įstaigos atstovo nurodytoje vietoje pasodino UAB „Arbora“ darbuotojai.

„Šis projektas įgyvendinamas vykdant Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programą, kuri remiama ES lėšomis. Ją administruoja bei vykdo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su Žemės ūkio ministerija. Mūsų įmonė šiame projekte dalyvauja kaip subrangovas“, – sakė UAB „Arbora“ vadybininkė Agnė Sūdžė.

Pasak jos, nuo rugsėjo 25-os iki lapkričio 1 dienos aplankyta per 1 000 šalies ugdymo įstaigų ir jų teritorijose pasodinta per 7 000 kriaušių bei obelų sodinukų.

„Turime tikrai didelę teritoriją. Naująjį savo sodą auginsime erdvėje šalia įėjimo į Ukmergės sporto baseiną. Šio projekto organizatoriams ir vykdytojams visos mokyklos bendruomenės vardu dėkoju už tokią puikią edukacinę idėją. Dabar visi kartu stebėsime, kaip auga mūsų sodas, kaip jis keičiasi“, – sakė „Šilo“ progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas.

Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programa startavo 2017 m. rugsėjo 1 dieną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)