Spausdinti šį puslapį

2020 m. lapkričio 16-19 d.

Per šią savaitę, lapkričio 16-19 dienomis, Ukmergėje registruoti 72 nauji COVID-19 ligos atvejai.

Bendras ukmergiškių, sergančiųjų COVID-19 nuo rugsėjo 15 dienos (kilus antrajai koronaviruso bangai) skaičius yra 305. Iš jų 87 gyventojai jau pasveiko. Šiuo metu su šia klastinga infekcija dar tebekovoja 218 ukmergiškių. Iš viso Ukmergės rajone (nuo š. m. kovo mėnesio) nustatyti 401 COVID-19 atvejis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, Ukmergėje nerimą kelia šie infekcijos židiniai:

  • Ukmergės ligoninė,
  • Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras,
  • Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Buratinas“,
  • Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ Rečionių skyrius.


Pagal Sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės Operacijų centro vadovo sprendimą, Ukmergėje NEMOKAMAI testuoti visi norintys, nors ir nejaučiantys jokių COVID-19 infekcijos simptomų asmenys.

  • Tyrimui gyventojai gali registruotis pasiskambinę į koronaviruso Karštąją liniją tel. nr. 1808 (8-20 val.), internetu 1808.lt arba jai alternatyvios, Ukmergėje įsteigtos atskiros Karštosios linijos tel. nr. 8 675 72384 (tik darbo dienomis, nuo 9.00 iki 16.00 val.).
  • Besiregistruojantys privalo žinoti, kad jų bus paprašyta nurodyti savo ar kitų tyrimui registruojamų asmenų asmens kodus bei kontaktinius telefono numerius. Taupykite savo ir kitų laiką, pasiruoškite tam iš anksto, prieš skambindami. Registratoriai kiekvieną iš Jūsų informuos, kokiu laiku galite atvykti į mobilųjį patikros punktą Ukmergėje.
  • Tie gyventojai, kuriems reikia atlikti COVID-19 testą, bet jie neturi nuosavo automobilio, paskambinę numeriu 8 675 72384 turi apie tai informuoti. Suderinus laiką, atvažiuos specialus transportas ir nuveš asmenis į mobilųjį patikros punktą.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)