„Spiečiuje“ lankysis smulkieji Ukmergės verslininkai. „Spiečiuje“ lankysis smulkieji Ukmergės verslininkai.

Ukmergėje atsiras bendradarbystės centras „Spiečius“.

Tai – netradicinio tipo verslo vystymosi erdvė, pritaikyta smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams bendradarbiauti tarpusavyje bei plėstis.

Manoma, kad tokių centrų plėtra šalyje padės efektyviau spręsti verslo kompetencijų ugdymo, inovacijų diegimo, regioninių skirtumų mažinimo iššūkius ir sukurs palankesnes sąlygas naujų verslų steigimuisi ir augimui.

„Lietuvoje išlieka didelė verslų dalis, kurie steigiasi ir gyvuoja ne dėl rinkos galimybių ir augimo potencialo, o dėl poreikio susikurti sau darbo vietas ir tenkinti tik verslo steigėjų poreikius. Išlieka mažo produktyvumo ir žemos pridėtinės vertės verslų kūrimosi tendencijos“, – pažymi VšĮ „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė.

Savivaldybių atranka naujų „Spiečių“ plėtrai vyko nuo rugsėjo pabaigos iki lapkričio. Sulaukta 10 savivaldybių paraiškų. Nuspręsta, kad naujų bendradarbystės centrų plėtra bus vykdoma reikalavimus atitikusiose savivaldybėse: Utenoje, Birštone, Plungėje, Rokiškyje, Ukmergėje ir Visagine.

Planuojama, kad duris naujieji „Spiečiai“ atvers kitų metų pradžioje.

Per trejus pastaruosius metus „Spiečiai“ buvo įkurti Alytuje, Šiauliuose, Tauragėje, Panevėžyje, Klaipėdoje, Kėdainiuose, Marijampolėje.

Jų pagrindiniai tikslai – padėti verslui kurtis, plėstis, eksportuoti. „Spiečiuose“ veiklą prieš kelerius metus pradėjusios įmonės toliau sėkmingai dirba ir kuria darbo vietas savo regiono gyventojams.

VšĮ „Versli Lietuva“ duomenimis, 2018 m. bendras Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių apyvartos augimas šalyje buvo 12 proc., o bendradarbystės centrų rezidentų apyvartos augimas jį lenkė beveik septynis kartus – siekė 81 proc. Pernai „Spiečiuose“ su „Verslios Lietuvos“ pagalba buvo įsteigta 413 naujų verslų, šiemet – 335.

Teikti paraiškas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ bendradarbystės centro „Spiečius“ steigimui praėjusiame posėdyje buvo pritarusi Ukmergės rajono savivaldybės taryba.

Centras bus finansuojamas iki kitų metų pabaigos, o savivaldybė įsipareigos jį išlaikyti dar 5-erius metus – nuo 2022-ųjų iki 2026-ųjų pabaigos.

„Spiečių“ įsteigus Ukmergėje, viešajai įstaigai „Versli Lietuva“ iki 2021-ųjų pabaigos neatlygintinai bus perduotos Kęstučio aikštėje esančios patalpos, kur anksčiau veikė turizmo ir verslo informacijos centras.

UŽ inf.

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų