Ragina pasirinkti elektros tiekėją

Nepriklausomą elektros tiekėją jau pasirinko daugiau nei 35 tūkst. iš per 98 tūkst. į pirmąjį rinkos liberalizavimo etapą patekusių gyventojų.

Tarp trijų dažniausiai šios vartotojų grupės pasirenkamų nepriklausomų tiekėjų šiuo metu yra bendrovės „Ignitis“, „Enefit“ ir „Elektrum Lietuva“. 

„Ignitis“ yra pasirinkę 25 612, „Enefit“ – 3 984, „Elektrum Lietuva“ – 4 256, „Perlas energija“ – 1 325, „Inregnum“ – 101, o „Egto energija“ – 26 į pirmąjį liberalizavimo etapą patekę buitiniai vartotojai.

Bendras nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkusių vartotojų skaičius lapkričio 18 d. viršijo 85 tūkst.

Primename, kad į pirmąjį liberalizavimo etapą patenka gyventojai, per mėnesį suvartojantys apie 420 kWh elektros energijos arba mokantys už elektrą daugiau negu 60 eurų pagal standartinį tarifą. Jie nepriklausomą elektros vartotoją turi pasirinkti iki gruodžio 10-osios.

To nepadarius, jiems nuo sausio 1-osios nutrūks visuomeninio tiekimo paslauga, o vartotojo turimam objektui elektra bus tiekiama, teikiant garantinio tiekimo paslaugą.

Garantinio tiekimo elektros kainos dedamoji yra ne tik brangesnė ketvirtadaliu, bet ir kiekvieną mėnesį keisis, nes bus nustatoma pagal praėjusio mėnesio elektros biržos „Nordpool“ kainą. Tad garantinio tiekimo vartotojas kiekvieną mėnesį mokės vis kitokią elektros kainą, o pats garantinis tiekimas truks ribotą – iki 6 mėnesių trunkantį – laiką. Dėl šios priežasties vartotojams yra tikslinga  pasirinkti nepriklausomą, rinkos sąlygomis paslaugas teikiantį elektros tiekėją.

Visa informacija apie pokytį – www.pasirinkitetiekeja.lt.

Apie elektros tiekėjo pasirinkimo procesus ir procedūras galima sužinoti ir paskambinus tel. 8 626 555 65, o tiems, kurie nežino, ar jau laikas rinktis, padės www.eso.lt/savitarna.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų