Spausdinti šį puslapį

Pasitikėjimo egzaminą išlaikė

Dukstynos kapinėse pastatyti įrankių stendai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Dukstynos kapinėse pastatyti įrankių stendai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šią vasarą Ukmergės kapinėse atsirado naujovė – savivaldybės lėšomis  nupirkta kapų priežiūros įrankių, kuriais gali naudotis visi norintieji. Ar po trijų mėnesių įrankių dar liko, o gal visus pasisavino ilgapirščiai?

Tokios naujovės sumanytoja miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad galima teigti, jog pasitikėjimo egzaminą kapinių lankytojai išlaikė – dingo tik dalis įrankių. Labiausiai vagišiams patiko kibirai ir laistytuvai – dalį jų nugvelbė. Dingo ir kelios šluotos.

Tačiau nebuvo taip, kad tik pakabinti daiktai buvo išnešioti – didžioji dalis jų liko – jiems skirti stendai kapinėse yra vis dar nukabinti įrankiais.

Kapinių tvarkytojų patogumui skirtas inventorius, pasak miesto seniūnės, nebrangus, pavyzdžiui, kibiras kainuoja 1,4 Eur. Taigi, patirti nuostoliai nėra įspūdingi. Vagis bandyta atgrasinti ant inventoriaus priklijavus seniūnijos lipdukus.

Be to, seniūnė pastebi keistą dalyką – stende paliekami ne seniūnijos pirkti, o nežinia kieno atnešti įrankiai. Sunku ir suprasti, gal žmogus netyčia skolintą sulaužė ir pakabino savo ar tiesiog atnešė ir paliko visiems naudotis. Vietoje kibirų stende kažkas pakabino plastikinių talpų...

Seniūnė pasakojo, kad pasiteisino ir kita šiųmetė Dukstynos kapinių naujovė – įvestas vanduo vietoje anksčiau atgabenamų cisternų.

Rudeniop buvo nuimta dalis tvoros tarp senų ir naujų kapinių. Planuose – perkelti likusią tvorą, išasfaltuoti keliuką, skiriantį senesnes ir naujas kapines, nutiesti šaligatvį...

Planuojama suremontuoti Dukstynos kapinėse esantį tualetą. Jis senas, nugyventas, reikia renovacijos.

Kapinėse labai paklausūs kolumbariumai. Jie užpildomi labai greitai. Kitąmet planuojama statyti dar vieną kolumbariumą Dukstynos, ir galbūt Pašilės kapinėse.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)