Spausdinti šį puslapį

Varpelius pakeis kvadratiniai konteineriai

Mūsų laikraščio skaitytoja papasakojo, kad Miškų gatvėje tarp 32 ir 34 daugiabučio namo stovi buitinių atliekų konteineriai, tačiau nėra rūšiavimui skirtų konteinerių, nors anksčiau jie buvo.

„Nėra varpelių nei plastmasei, nei popieriui. Gal jie perkelti dėl aikštės prie Pivonijos prekybos centro remonto?“ – klausė moteris. Teiravosi, ar nebūtų galima tų konteinerių vėl pastatyti.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė informavo, kad rūšiavimo konteineriai buvo pašalinti, atsižvelgiant į gyventojų skundus, kad varpeliai sulūžę, nesandarūs, dėl to vėjas išdraiko surūšiuotas atliekas – popierių bei kitas.

Tačiau, pasirodo,  nauji rūšiavimo konteineriai šioje vietoje atsiras negreitai.

Vedėja paaiškino, kad šiuo metu vykdomas aikštelių įrengimo ir konteinerių įsigijimo projektas. Aikštelės jau įrengtos: 24 – naujos, 21 – atnaujinta. Toliau pagal projektą turėtų vykti naujų konteinerių įsigijimas, tačiau jis užsitęs, nes nutarta mieste varpelių formos konteinerius pakeisti kvadratiniais. „Jie stabilesni, rikiuojami į vieną eilę, todėl vaizdas aikštelėse bus estetiškesnis. Taip pat stiklo konteineriai bus talpesni“, – sakė V. Grabauskienė.

Pasak jos, dėl to, kad nutarta keisti konteinerių formą, tenka keisti pirkimo specifikaciją ir projekto pabaigos terminas pratęstas iki 2021 metų pabaigos. Šiuo metu rengiama nauja specifikacija ir vėliau bus vykdomas pirkimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)