Spausdinti šį puslapį

Namai renovuojami, bet aplinka negražėja

Namo gyventoja skundžiasi netvarkoma aplinka.  Autorės nuotr. Namo gyventoja skundžiasi netvarkoma aplinka. Autorės nuotr.

Jaunimo gatvės 21 namo gyventoja pasakojo apie netvarkingą šalia jų namo esančią aplinką. Moteris sakė, kad aplinka baisi ir kituose Pivonijos mikrorajono vietose.

Skambinusioji sakė, kad už aplinkos tvarkymą kas mėnesį Ukmergės butų ūkis jai priskaičiuoja po 5,5 Eur. Tačiau aplinka netvarkoma. Pavyzdžiui, medžių lapai nuo rudens taip ir liko nesugrėbti. Praėjusią savaitę paskambino į Butų ūkį, kuris administruoja jų daugiabutį. Išsakė savo priekaištus. Buvo pažadėta, kad atvažiuos, bet taip ir neatvažiavo.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis sakė, kad kaip tik šiuo metu yra tvarkomi ir išvežami nukritę lapai. „Teritorijos tvarkomos ne padrikai, o kvartalais, kad namai eitų eilės tvarka“, – paaiškino R. Baltaduonis.

Įmonės vadovas patikino, kad į teritorijų tvarkymą žiūrima atsakingai, tačiau atkreipė dėmesį, kad ne nuo visų medžių lapai jau visiškai nukritę, todėl net ir sutvarkius konkretaus daugiabučio namo teritoriją, vėjas gali atnešti lapų į ją nuo netoliese augančių medžių.

Moters pastebėjimu, viena netvarkomų vietų mikrorajone – prie Jaunimo 56 namo, kur yra kadais buvusi privati parduotuvė. „Ten teritorija baisiai apleista“, – sakė ji.

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, kad šio privataus sklypo šeimininkui vasaros pradžioje buvo įteiktas įspėjimas susitvarkyti aplinką. Po įspėjimo savininkas teritoriją nušienavo. Jeigu ji dabar netvarkoma, matyt, vėl reikėtų išsiųsti įspėjimą.

Skambinusi moteris taip pat minėjo ir nuo „tarybinių laikų“ likusius tebestovinčius kioskus. „Namai renovuojami, bet tos būdos taip ir paliekamos“, – sakė moteris. Vienas toks prie jų – Jaunimo 21 namo.

Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas informavo, kad šiuo metu rengiama tvarka, pagal kurią valstybinėje žemėje esantys prekybos kioskai turės atitikti tam tikrus reikalavimus.

Jie turės būti vieningos architektūrinės išraiškos ir bus įkomponuoti į bendrą vaizdą, kad derėtų su kitais statiniais. Tačiau yra vienas kioskas, veiklą vykdantis privačioje žemėje. Jo savininkui nurodyti pakeisti statinio vaizdą sudėtingiau. Nebent savivaldybė neišduotų licencijos veiklai tol, kol statinys neatitiks bendrų architektūrinės išraiškos reikalavimų. Ar tokių priemonių prireiks, paaiškės ateityje, kai bus visiškai parengta tvarka.

A.Dutkus papildė, kad taisyk-les, kurias rengia darbo grupė, dar turi patvirtinti Ukmergės rajono savivaldybės taryba. Greičiausiai jos įsigalios kitų metų pradžioje. Veiklą vykdantiems kioskų savininkams bus suteikta laiko pakeisti prekybinių statinių išvaizdą taip, kad jie atitiktų reikalavimus. „Kioskai yra kilnojami. Kas šių taisyklių nesilaikys, po pusmečio turės išsikelti“, – sakė savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)