Spausdinti šį puslapį

Žada, kad stadione ramu tikrai nebus

Ukmergės stadione numatomos naujos veiklos. Ukmergės stadione numatomos naujos veiklos.

Ukmergiškis Donatas pasidžiaugė mieste įrengiamais sporto treniruokliais, bet mano, kad vieta ne visiems jiems parenkama tinkama. Pasakojo apie naujus treniruoklius prie stadiono.

„Bėda, kad jie įrengti prieš gyvenamojo namo langus ir dauguma žmonių gėdysis jais naudotis, kad nebūtų stebimi pašalinių akių“, – savo nuomonę išsakė Donatas. Jo manymu, treniruoklius reikėtų perkelti į kitą vietą.

Mano, kad viena iš galimų vietų – arčiau prie įėjimo į stadioną. Esą netoliese yra miesto pliažas, kurio lankytojai taip pat norėtų treniruokliais naudotis.

Ukmergės sporto centro vadovas Vitalijus Martikonis patikino, kad šią vietą pasiūlė jų centras.

Sakė, kad minėtoje vietoje ne tik atsiras treniruokliai – čia numatoma plėtoti ir kitą aktyvią veiklą. Planuose – nauja aikštė lauko krepšiniui ir net įrengti bei apšviesti teniso kortai.

Direktorius paaiškino, kad šalia stadiono yra vienas privatus gyvenamasis namas. Per šio gyventojo langus ir galima matyti sportuojančius žmones, nes jo ir stadiono sklypai yra gretimi. Abejoja, ar ką nors galėtų trikdyti, kad ant treniruoklio jis matomas. Juk ir mieste treniruokliai atviri, matomi per gyventojų langus.

V.Martikonis sako bendravęs su tuo gyventoju. Išklausęs jo nuomonės. Supranta, kad žmogui norėtųsi ramybės. Tačiau jos pažadėti tikrai negali.

„Jei žmogus perka sklypą prie gatvės, turi suprasti, kad ja važiuos automobiliai. Lygiai taip pat ir čia“, – svarsto jis.

„Ramybės tikrai negaliu pažadėti, atvirkščiai, norėčiau, kad čia būtų daug šurmulio ir šviesos“, – pasakojo sporto centro direktorius.

Tikina, kad ir rajono vadovai pritaria minčiai stadione įrengti kuo daugiau apšviestų aikštynų futbolui, krepšiniui, tenisui su danga, kad čia rinktųsi kuo daugiau aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių žmonių. Juolab, kad vieta, kurioje įsikūręs stadionas, puiki –  ją greitai gali pasiekti ir Pivonijos, ir Dukstynos rajonų gyventojai.

Tikisi, kad kada nors čia prasidės ir daugiafunkcio centro, kuriame visais metų laikais galėtų sportuoti įvairias sporto šakas kultivuojantys žmonės, įkūrimas. 

Direktorius pastebi, kad šiuo metu į stadioną žmonės ateina pabėgioti, pavaikščioti, pasimankštinti einant šiaurietiškomis lazdomis. Tiesa, dabar greta įrengtas koronaviruso patikros punktas – gal kai kas baiminasi net pro šalį praeiti.  

Centro vadovas V. Martikonis priminė, kad šiuo metu Ukmergės sporto centras turi stadiono bazę, skirtą futbolo varžyboms, o Vienuolyno gatvėje, kur įsikūrusi administracija, treniruotes lanko imtynininkai. Tuo metu krepšinio treniruotėms sales tenka nuomotis iš mokyklų.

Direktorius sakė, kad minėtiems treniruokliams, apie kuriuos pasakojo skaitytojas, šiuo metu jau pakloti pamatai. Įmonė žadėjo juos sumontuoti iki Kalėdų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)