Ukmergės senamiestyje.   Ingridos Pociūtės nuotr. Ukmergės senamiestyje. Ingridos Pociūtės nuotr.

Gerda GURSTYTĖ

Jaunimo darbuotoja

Metų pradžioje startavęs Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuotas projektas „Mama, aš „Name“, kurį koordinavo Jaunimo laisvalaikio centras (JLC), jau į pabaigą.

„Namas“ – vieta, kur renkasi jaunimas, norėdamas pabėgti nuo kasdienių reikalų, atsipalaiduoti ir pabūti savimi.

Norėdami turėti atpalaiduojančią aplinką, jaunuoliai patys dažė pastato išorės sienas, tvarkėsi viduje bei kieme. Dirbo ir kaitriomis vasaros popietėmis, tad kartais jų laukė ledų porcijos ir atgaiva vėsiame ežero vandenyje. Jaunuoliams dėkojo ir kaimynė, kurios gyvatvorę nudailino. Sutvarkę savo aplinką, aplankė Krikštėnų miestelį, Mūšios tvenkinio pakrantę.

„Namo“ jaunimas vasarą dalyvavo „Astro-foto vakarėlyje po žvaigždėmis“. Jaunuoliai išgirdo daug apie fotografiją, dangaus kūnus ir savo akimis žvilgtelėjo į Saturną ir Jupiterį!

Rudenį šiltas arbatos puodelis sukvietė į „Namo“ vidų. Ten – pokalbiai, juokai, stalo žaidimai, rėmėjų dovanota bokso kriaušė  „ištaškyti“ energijai, pykčiui ir neigiamoms emocijoms. O anoniminis dovanotojas porą sporto treniruoklių paliko tiesiog prie „Namo“ durų...

Iki karantino jaunimas spėjo aplankyti planetariumą, vandens parką, Bebrusų ežerą Molėtų rajone.

Rečionių stovykloje „Namo“ jaunuoliai mokėsi gyventi savarankiškai, pasirūpinti savimi ir draugais. Vienas iš stovyklos atradimų – laikas žirgų draugijoje žirgyne „Namelis prerijose“. Projekte dalyvaujantiems jaunuoliams labai svarbu jausti jų nesmerkiančių žirgų šilumą ir natūralumą, jų romumą, paglosčius gauti nesumeluotą padėką.

Tarp aktyvių stovyklos veiklų – iškrovos kelionė į Anykščių „Dainuvos nuotykių slėnį“...

Tokie tie besibaigiantys 2020-ieji – kupini nuotykių, džiaugsmo, gražių akimirkų, laukimo, pykčio. Buvo visko ir dar daugiau bus... Juk kitais metais jauni žmonės vėl susitiks „Name“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų