Prie akcijos jungiasi vis daugiau ukmergiškių

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės kultūros centras vykdo jau 15-ą labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“, kurios metu renkamos lėšos sergančiam vaikui. Ukmergiškiai vėl gali parodyti savo gerumą ir nors truputėlį prisidėti prie šios tradicinės labdaros akcijos.

Šiais metais lėšos renkamos birželio 22 dieną gimusiam Ajui. Lapkričio 22 dieną Ajui suėjo 5 mėnesiai, bet jam jau reikalinga sudėtinga operacija – kaulų čiulpų transplantacija. Pasak gydytojų, vaikai su tokiomis ligomis Lietuvoje gimsta labai retai – tik kartą per kelerius metus.

Gražiai gyvenanti jauna ukmergiškių šeima labai laukė pirmojo savo vaikelio. Tačiau, jam gimus, gydytojai pastebėjo, kad kažkas negerai.

Naujagimį Santaros klinikose Vilniuje apžiūrėjo gydytojai, išsikvietė pediatrą ir iš karto paguldė į reanimaciją.

Po penkių dienų kūdikis atvežtas pas mamą, bet atkeliavo ir žinia – jis sunkiai serga. Gydytojai nuo pat pradžių buvo atsargūs – įtarė įvairias ligas. Per keturis mėnesius darytos kaulų čiulpų, kepenų biopsijos. Įtarta autoimuninės sistemos liga, infekcija. Atlikta daugybė tyrimų. Bet atsakymai vis būdavo neigiami. Todėl laukta kol vaikas paaugs.

Galiausiai Ajui nustatyta leukemija. Rudeniop pradėtas chemoterapijos kursas, bet, įtarus infekciją, jis nutrauktas. Tačiau chemoterapija – tik laikina priemonė – reikia kaulų čiulpų transplantacijos. Įprastai donoro sulaukiama po kelių mėnesių paieškos. „Tačiau gali paaiškėti, kad donoras netiks, – sako mama. – Tada vėl teks laukti.“

„Vaikas yra kovotojas“, – tvirtina mama. Tik gimus, Ajui iš karto perpiltas kraujas, kas antrą dieną buvo perpilami leukocitai. Taip buvo pašalinti antikūnai ir vaikas lengviau sveiko. Šiandien Ajus žvalus, gerai valgantis ir miegantis, bendraujantis vaikas. Atsižvelgiant į ligą, turėtų gulėti reanimacijoje, bet jis – namuose. Tik reikia kas savaitę ar kas dvi važinėti pas gydytojus į Vilnių, Santaros klinikas.

Ukmergėje prieš Kalėdas tradiciškai rengiama labdaros ir gerumo akcija „Baltas angelas“ šiemet kitokia. Ankstesniais metais didelė dalis lėšų būdavo surenkama koncerto kultūros centre metu. Šiais metais dėl pandemijos jo nebus. Tačiau, pasak kultūros centro direktorės Rasos Graužinienės, „Net ir neeilinėje situacijoje niekas netrukdo daryti gerų darbų.“ Ji tikisi, kad akcijos metu bus surinkta ne mažiau lėšų negu ankstesniais metais.

Kaip paaukoti lėšų, yra keletas būdų. Galima darbo dienomis nuo 10 iki 18 valandos atnešti pinigus į kultūros centrą ir, pasirašius aukojimo lape, pinigus palikti budėtojui. Privatūs asmenys, įstaigos gali pervesti pinigus į specialią kultūros centro sąskaitą Nr. LT92 4010 0429 0053 0556, esančią AB Luminor banke, banko kodas 40100.

Aukoti ukmergiškiai kviečiami iki Trijų karalių – sausio 6 d. Informacija teikiama tel. 8 646 90334.

Gruodžio 9-osios duomenimis, buvo surinkti jau 4 500 eurų. Lėšos vis dar plaukia. Aukoja ne tik pavieniai žmonės, bet ir įmonės, įstaigos. Pavyzdžiui, viena nenorėjusi pasiskelbti įmonė paaukojo Naujamečiam vakarėliui skirtas lėšas – 400 eurų. Kai kurių organizacijų atstovai lėšas aukoja kaip privatūs asmenys. Kultūros centro darbuotojai neretai jau nuo pat ryto sulaukia skambučių su klausimu: „Kaip paaukoti?“ 

Akcijos organizatorius – kultūros centras – akcijos pradžioje paskelbė iššūkį: „Kuri įmonė paaukos daugiau?“ Kultūros centras iššūkį perdavė Ukmergės kraštotyros muziejui ir Vlado Šlaito viešajai bibliotekai. Šios įstaigos iššūkį perdavė kitoms organizacijoms. Dėkojame lėšas rinkusiems: Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono Policijos komisariatui, UAB „AASE“, UAB „Ukmergės šiluma“, UAB „Likmerė“, UAB „Aljuva“, Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Zosia 2020-12-16 19:36
Labdara ir pagalba artimam visada yra labai gerai, bet: kam konkrečiai renkamos tos lėšos? Už transplantaciją sumokėti Santarų klinikoms? Donorui? Transplantacijai privačioje klinikoje užsienyje? Iš patirties žinau, kad onkohematologiniams ligoniams Santaros klinikose už gydymą mokėti nereikia; o čiulpų transplantacija nėra jau toks retas atvejis, aišku, čia toks mažylis, situacija komplikuotesnė,tačiau kam konkrečiai renkami pinigai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Kokie 2020-12-16 21:46
aukos lapeliai?!?@?! Mikelienė kur žiuri? Grynų pinigų apskaita ar taip t.b.vedama?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų