Tarp geriausių bibliotekininkų – ukmergiškės

Penktą kartą vykę „Riešuto“ apdovanojimai įvertina geriausius Vilniaus ir Alytaus apskričių savivaldybių viešųjų bibliotekų darbuotojus. Smagu, kad tarp geriausiųjų yra ir ukmergiškės.

Geriausio bibliotekos vadovo apdovanojimas už lyderystę, profesionalų bibliotekos veiklos plėtojimą ir infrastruktūros gerinimą, sėkmingą komunikacinę veiklą ir strateginių vadybos sprendimų priėmimą įteiktas Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorei Rasai Griškevičienei.

Geriausia regiono bibliotekininke už įvairiapusiškas kūrybines iniciatyvas, profesionalią bendruomeninę veiklą, naujų idėjų per meninius ir kultūrinius projektus įgyvendinimą, edukacinių veiklų sklaidą ir aktyvų bibliotekos atstovavimą pripažinta Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė edukacinei ir projektinei veiklai Kristina Darulienė.

„Būna gyvenime visokių staigmenų, siurprizų, mielų netikėtumų. Ypač švenčių išvakarėse...“, – sako Geriausio bibliotekos vadovo apdovanojimą pelniusi direktorė R. Griškevičienė. Darbą šiose pareigose vadina likimo dovana. Čia dirbant jau baigiasi antroji be galo įdomios, turiningos veiklos metų dešimtis.

Prieš tai dirbo Šakių ir Ukmergės rajonų žiniasklaidoje, tuometiniame Lietuvos radijo ir televizijos komitete.

„Riešuto“ konkurso apdovanojimą vertina ne tik kaip savo, bet ir viso kolektyvo indėlį.

„Už šį unikalų prizą privalau dėkoti ramiai, tyliai, bet labai kūrybingai plušantiems, savo darbui pasišventusiems viešosios bibliotekos žmonėms. Jų dėka biblioteka ir tapo tuo šviesiu, jaukiu, patraukliu, visiems atviru, visų laukiančiu, visus mylinčiu šviesos, ramybės, išminties uostu, žinių meka“, – sako direktorė.

Pasak jos, karantinas parodė, kad biblioteka ypač reikalinga skaitytojams. Kiekvieną dieną tiek Vartotojų aptarnavimo, tiek Vaikų literatūros ir edukacijų skyriaus darbuotojos sukrauna į maišelius glėbius knygų už durų kantriai laukiantiems ukmergiškiams.

„Žmonėms šiuo metu labai reikia geros, įdomios, ramybę ir skaitymo džiaugsmą teikiančios, nuo depresijos, liūdesio ir pabodusios vienatvės gelbstinčios knygos. Ir mūsų viešoji, ir kaimo bibliotekos dirba kiekvieną dieną, ir teisi Kultūros ministerijos vyriausioji specialistė Gražina Lamanauskienė: šiuo sudėtingu metu kiekvienas bibliotekininkas yra vertas „Riešuto“ apdovanojimo“, – sako R. Griškevičienė.

Bibliotekininkų apdovanojimų šventė vyko virtualioje erdvėje. Dar pirmojo karantino metu bibliotekos perkėlė savo veiklas į virtualią erdvę, pademonstravo ir savo informacinių technologijų gebėjimus, ir kūrybingumą, ir inovacijas – turimą įrangą panaudojo skydelių medikams gamybai. Per tą laikotarpį pagamintas 3 291 skydelis.

Per šį laikotarpį viešosios bibliotekos apmokė skaitmeninio raštingumo beveik 76 400 gyventojų. Paminėtinas paslaugų prieinamumo didinimas atveriant bibliotekas autizmo spektro sutrikimą turintiems asmenims.

Apdovanojimų „Riešutas“ metu tradiciškai prisimenamas ir skaitymo skatinimo projektas „Vasara su knyga“. Pirmąją vietą regione užėmusi Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka pritraukė daugiau kaip 1 000 skaitytojų, kurie perskaitė rekordinį skaičių knygų.

„Vasara su knyga“ antrąją vietą regione užėmė Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, o trečioji vieta atiteko Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešajai bibliotekai.

Šį renginį inicijuoja Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, o pateiktus kandidatus vertina Regiono bibliotekų taryba.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų