Ukmergėje – dar daugiau dainuojančių balandžių

Mieste „nutūpė“ nauji balandžiai.  Dainiaus Vyto nuotr. Mieste „nutūpė“ nauji balandžiai. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergė skelbiasi balandžių miestu, o šių paukščių skulptūrų kaskart daugėja. Neseniai kelis senamiesčio pastatus papuošė naujos balandžių skulptūros.

Balandis „Porcija“ papuošė pastatą Vytauto gatvėje, kur įsikūrusi parduotuvė „Žalia stotelė“.

Vietiniai gyventojai juokauja: simboliška, kad bute virš parduotuvės gyvena architektas pavarde Karvelis. Balanžio „Porcija“ autorius – Donatas Liekmanis iš Mažeikių.

Balandis „Pojūtis“ įsikūrė viename gražiausių Ukmergės bromų, šalia senojo knygyno. Jo autorius – ukrainietis Andrii Savchuk.

Daugiausia mūsų miestą puošiančių balandžių – bent 14 buvo – sukurta bemaž prieš ketverius metus Ukmergėje vykusio plenero metu. Plenero idėja buvo metale įkūnyti eilutės iš grupės „Antis“ dainos, sukurtos prieš tris dešimtmečius, žodžius: „Balandžių daug Ukmergėj...“ Ir sumanymas virto realybe, o per pastaruosius metus skulptūros rado savo vietą Ukmergės senamiestyje.

2019-aisiais, minint mūsų šalies 100 metų jubiliejų, buvo sukurtas maršrutas „Ukmergės balandžiai kviečia švęsti laisvę su daina“. Kiekvienas balandis įgijo lentelę su autoriaus pavarde bei QR kodu, kurį nuskenavus pasigirsta tik jam priskirta lietuviška, visiems gerai žinoma daina. Prie kiekvieno balandžio reikia atlikti tam tikrą ritualą – ištarti frazę, atlikti tam tikrą veiksmą – tik tada būsi laimingas...

Ukmergės kraštotyros muziejaus kultūrinės veiklos vyr. vadybininkė Ieva Gliaudelė pasakojo, kad pernai rudeniop buvo atnaujintas ir sudarytas Balandžių maršruto žemėlapis. Jis yra ir virtualus, ir atspausdintas popieriuje. Žemėlapyje dabar yra 19 balandžių.

Įtraukti ne tik prieš ketverius metus surengto plenero metu sukurti balandžiai – prisijungė ir privačios iniciatyvos – gimnazijos, bendruomenės. Didžiulis balandis stovi įmonės „Virlona“ kieme...

I.Gliaudelė pasakojo, kad naujausi, šiais metais mieste „nutūpę“ balandžiai bus įtraukti į naujai sudarytą Balandžių maršruto žemėlapį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # Kokie 2021-01-11 08:37
balanzdiai? Pilnas miestas paukščių dažnio baidiklių! Kurios yra uždraustos. Nėra mieste jokių gyvų paukščių!!! Toj ir žmonių ne liks!!! Antenų pristatyta, kad toj visi žmones išnyks, kaip paukščiai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # ### 2021-01-11 08:45
Dainuojantis balandžiai? Ką vartojat visi? Geriau fasadus nusilupusius, stogus, miestą sutvarkykit, o tik po to savo lenteles kabinkit(auksines). Lentelėm galvojat visus miesto fasadus pridengsit?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # A.K. 2021-01-11 21:13
Yra yra tų balandžių-teršėjų ir ligų nešiotojų sočiai.Vasarą negalima balkono durų praverti dėl jų šlykštaus burkavimo,ramybės nėra.Ir sugalvok tu man šitom "vachadlom" visą miestą nudėliot.Tvarkos reikia Ukmergei,o ne balandžių.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ona 2021-01-12 08:48
Paziurekit kokie imtuvai stovi ant mokyklų! Kur musu vaikai mokosi. O kukturos rumai... antena, ne pastatas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų