Nuo koronaviruso paskiepyti ir pirmieji pacientai

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka informavo, kad sausio 11 dieną buvo paskiepyti dar 143 Ukmergės ligoninės darbuotojai ir yra baigtas pirmasis personalo vakcinavimo nuo SARS-CoV-2 etapas.

Regiono koordinuojančios įstaigos – Santaros klinikų – nurodymu taip pat paskiepyta ir 19 Ukmergės PSPC Greitosios medicinos pagalbos darbuotojų.

Pirmuosius skiepus gavo ir pacientai – paskiepyta 10 Ukmergėje veikiančio dializės centro pacientų. Šie ligoniai – ypatingos rizikos grupėje.

Priminsime, kad skiepijimas nuo COVID-19 Ukmergėje pradėtas gruodžio 30 dieną. Pirmieji buvo paskiepyti 110 didžiausią riziką užsikrėsti turinčių darbuotojų iš ligoninės „kovidinio“, Priėmimo-skubiosios pagalbos ir Anesteziologijos-reanimacijos skyrių.

Pasak R. Civilkos, planuojama, kad antroji vakcinos dozė, kuri yra būtina imuniteto susiformavimui, visiems šiems 253 darbuotojams bus gauta iki vasario 1 d. „Dalis mūsų personalo jau buvo užsikrėtę šiuo koronavirusu bei persirgę, tad jie, vadovaujantis SAM rekomendacijomis, kol kas nebuvo skiepijami. Tarp jų ir aš“, – aiškina ligoninės vadovas.

Jo teigimu, baigus skiepyti darbuotojus, sumažės krūvis ligoninei – personalas „nebeiškris“ dėl užsikrėtimo koronavirusu, taip pat, tikėtina, nebereikės izoliuotis turėjusiesiems sąlytį asmenims. Artimiausiu metu gal atsiras galimybė palengva atstatyti kitų, dabar laikinai neveikiančių, Ukmergės ligoninės skyrių veiklą.

Pasak ligoninės vadovo, daliai anksčiau paskiepytų asmenų pasireiškė lengvos, įprastos reakcijos į vakciną: rankos skausmas paskiepijimo vietoje, šiek tiek pakilusi temperatūra ar nežymus galvos skausmas. „Tad galima teigti, jog vakcina yra visiškai saugi“, – sako jis.

R.Civilka pasidžiaugė, kad į Ukmergės ligoninę jau atgabenta SBA koncerno įmonių grupės dovanota gyvybiškai būtina įranga COVID-19 infekcijos ligoniams gydyti: 5 infuzinės pompos ir 5 deguonies koncentratoriai. Šie prietaisai perduoti „kovidiniams“ ir Anesteziologijos-reanimacijos skyriams.

„Labai dėkojame visiems – nuo stambių bendrovių iki pilietinėms iniciatyvoms aukojančių bei savanoriaujančių asmenų – už pagalbą kovoje prieš koronavirusą“, – sako Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas.

Šios savaitės pradžioje dviejuose mūsų ligoninės COVID-19 skyriuose buvo gydomi 37 pacientai. 30 iš jų – ukmergiškiai. 14 pacientų – su deguonies kaukėmis, penki gydyti reanimacijoje.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad lėktuvu iš Vokietijos pirmadienį buvo pristatyta ketvirtoji dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso siunta su 25 740 vakcinos dozių.

Antradienį Lietuvą furgonu iš Belgijos pasiekė pirmoji farmacijos kompanijos „Moderna“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso siunta su 2 400 dozių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų