Naktis į sausio 17-ąją Ukmergėje buvo pati šalčiausia šią žiemą. Termometro stulpeliai tuo metu nukrito žemiau minus 20 laipsnių.

Ryte socialiniuose tinkluose daugelis dalijosi, kiek gi pas juos rodė termometrai: pasirodo, pas vienus – minus 22, pas kitus – minus 23 ar net 27 laipsnius.

Toks šaltis – gal ir ne arktinis, tačiau kai kurie įrenginiai ir technika vis tiek užšalo ir nebeveikė.

Sekmadienio rytą be dujų tiekimo liko bent keli Užupyje esantys Ukmergės daugiabučiai. Apie tai buvo informuota avarinė tarnyba. Atvykę ESO specialistai nustatė, kad šalčio neatlaikė slėgio reguliatoriai.

Panašūs gedimai tikrai nėra dažni.

Šalčio neatlaikė ir kai kurių vairuotojų automobiliai.

Valstybinė darbo inspekcija atkreipia dėmesį, kad žiemiški orai papildomų pavojų gali sukurti darbo vietose.

Oro temperatūrą ypač aktualu įvertinti dirbantiesiems lauko sąlygomis. Elektros linijų tiesimo, krovimo, kelių, inžinerinių komunikacijų tiesimo ir remonto, miško kirtimo, teritorijų, gatvių, kiemų valymo, statybos ir kiti darbai, atliekami lauke, nesustoja ir žiemą.

Teisės aktai nurodo, kad, kai aplinkos oro temperatūra žemesnė kaip minus 10 °C, dirbantiems lauke arba nešildomose patalpose darbuotojams privalu suteikti specialias pertraukas, ne trumpesnes kaip 10 minučių ir ne rečiau kaip kas pusantros valandos.

Ne vienas darbuotojas žiemą susižaloja dėl slidžių šaligatvių ar laiptų darboviečių teritorijose. Ypač pavojinga statybose – dėl apsnigtų ar apledėjusių pastolių, kopėčių.

Neįvertinus šio pavojaus, padidėja traumų darbe. Kritimų dėl slidumo įmanoma išvengti, jei avima patogiais batais gruoblėtais padais. Taip pat padės ir ant batų užsidedamos specialios apsaugos, skirtos saugiai vaikščioti ledu, per sniegą ar esant plikšalai.

Darbo patalpų oro temperatūra turi atitikti dirbančiųjų fizines pastangas atlikti darbą. Kuo lengvesnis fizinis darbas, tuo aukštesnė turėtų būti patalpų oro temperatūra. Antai, prekybos salės darbuotojo, siuvėjo darbo vietos temperatūra turėtų būti ne žemesnė nei 17, biuro darbuotojo – ne žemesnė nei 20 laipsnių šilumos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų