Spausdinti šį puslapį

Sužaloti gali ir varveklis

Ant stogų pakibo varvekliai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ant stogų pakibo varvekliai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ant pastatų stogų kraštų ir fasadų jau pakibo varvekliai.

Romantikams tai – savotiškos akį traukiančios ledo skulptūros. Tačiau draudikai įspėja: gamtos meno grožis gali baigtis nelaime, nes nukritę jie gali apgadinti automobilius ar sužaloti pėsčiuosius.

Statistika rodo, kad pirmieji varvekliai pridaro daugiausiai nuostolių – žmonės dar nebūna įpratę saugotis, o pastatų savininkai, namų bendrijos ar juos administruojančios bendrovės nebūna pasirūpinusios šaligatvių bei automobilių stovėjimo aikštelių aptvėrimu ir pažymėjimu.

Net ir sprindžio dydžio varveklis, krisdamas iš aukščiau, pažeidžia transporto priemonės dažų dangą ir padaro kelių šimtų eurų žalą.

Tačiau tai – dar niekai, palyginus su galimu sužalojimu. Krintantys varvekliai palieka kirstines žaizdas galvose, sužaloja pečius.

Pastatų savininkams, kurie tinkamai neprižiūri jiems priklausančių pastatų, yra numatyta administracinė atsakomybė, o dėl nelaimingo atsitikimo gali būti taikoma ir civilinė atsakomybė.

Tačiau pirmiausia turėtume patys neužmiršti pakelti galvas į viršų ir įvertinti, ar saugu šalia pastato palikti automobilius, ar nėra grėsmės einant šaligatviu palei namą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)