Leistas ligonių lankymas kelia nerimą

Į redakciją kreipėsi keletas Ukmergės ligoninės darbuotojų ir išsakė nuogąstavimus dėl laisvesnės ligonių lankymo tvarkos – su leidimais lankytojai į ligoninę patekti dabar gali. Mano, kad dėl to padidėjo rizika užsikrėsti.

Į redakciją skambinusios darbuotojos mano, kad ribojimų palengvinimas yra per staigus. „Per vieną dieną Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje apsilankė 6 lankytojai.

Lyginant su griežto karantino laikotarpiu, kai visai nebuvo galima lankyti, tai – labai daug“, – pasakojo viena iš dirbančiųjų. Darbuotojoms dar neramiau dėl to, kad kai kurie lankytojai yra atvykę iš užsienio. „Skyriuje yra asmenų, kurie COVID-19 persirgo jau gana seniai, todėl yra rizika, kad jie gali apsikrėsti pakartotinai“, – kalbėjo viena iš darbuotojų.

Pažymėjo, kad ligonių lankymo tvarka ir toliau ribojama – po skyrius negali vaikščioti kas nori ir kada nori, lankytojai į ligoninę patekti gali tik su leidimais. Pasak skambinusiųjų, kai kurie lankytojai nurodo turintys mero leidimus. Kokia iš tiesų yra leidimų išdavimo tvarka ir kas juos išduoda?

VšĮ Ukmergės ligoninės informacijoje nurodoma, kad ligoninės skyriuose pacientų lankymas draudžiamas, išskyrus terminalinės būklės pacientus bei pacientus iki 14-os metų, turint gydytojo leidimą ir laikantis VšĮ Ukmergės ligoninėje patvirtintų pacientų lankymo tvarkos taisyklių. Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka informavo, kad karantino metu galioja ligoninės tinklalapyje paskelbta ligonių lankymo tvarka ir ji nekeičiama. Joje nurodyta, kad pacientai gali būti lankomi tik turint gydančio gydytojo leidimą, išskirtiniais atvejais – skyriaus vedėjo ar budinčio gydytojo.

„Asmuo, norėdamas gauti leidimą lankyti pacientą, turi susisiekti su pacientą gydančiu gydytoju. Jei duodamas leidimas pacientą lankyti, jis užregistruojamas Ligoninės skyriaus pacientų lankymo registracijų lape“, – rašoma tvarkoje.

Registruojant lankytoją, renkami duomenys apie jį – vardas, pavardė, telefono numeris, gyvenamosios vietos informacija. Pacientą vienu metu gali lankyti tik vienas asmuo, išskyrus atvejus, kai gaunamas skyriaus vedėjo ar, jo nedarbo metu, budinčio gydytojo leidimas, atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę. Norintieji aplankyti ligoninėje gulinčius artimuosius turi prieš patekdami į ir palikdami patalpas dezinfekuoti rankas, dėvėti nosis ir burnas dengiančias apsaugos priemones, laikytis kitų taisyklių.

Tvarkoje įrašyta, kad įleidžiami  tik tie asmenys, kuriems netaikoma izoliacija ir kurie neturi kvėpavimo takų infekcijų simptomų. Patenkant į ligoninę, tikrinama asmens tapatybė pagal dokumentą, ar atvykusysis yra įtrauktas į lankytojų sąrašą, ir jo temperatūra.

Priminsime, kad ši ligonių lankymo tvarka nėra sugalvota tik mūsų ligoninėje. Sveikatos apsaugos ministerija praėjusių metų rugsėjo pabaigoje parengė bendrą tvarkos aprašą dėl ligonių lankymo pandemijos metu. Jis patvirtintas sveikatos apsaugos ministro įsakymu.

Šia tvarka privalo vadovautis visos šalies ligoninės. Iki tol kiekviena ligoninė galėjo nusistatyti vidinę ligonių lankymo tvarką. Nauja tvarka mūsų ligoninėje įsigaliojo nuo spalio 1 d. ir nuo tada nepakeista.

Vyriausiasis gydytojas sakė, kad apie mero išduodamus leidimus tikrai nieko nėra girdėjęs.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Marius 2021-02-05 00:52
Aisku,kur nekels nerimo,kai teks grizti i darba o ne sikna kasyt namie sedint
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų