Ukmergiškių skiepijimui parengta miesto stadiono salė

Ukmergiškiai bus skiepijami miesto stadione.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergiškiai bus skiepijami miesto stadione. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kai Lietuvoje prasidės masinis žmonių skiepijimas nuo COVID-19 ligos, ukmergiškiai šiai procedūrai atlikti bus kviečiami į miesto stadiono, esančio Gruodžio 17-osios gatvėje, salę. Įvertinus turimas erdves, nutarta, kad ši labiausiai tinkama masiniam žmonių skiepijimui.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasakojo, kad atsiradus būtinybei apsispręsti, kuri vieta Ukmergėje masiniam vakcinavimui būtų tinkamiausia, svarstyti įvairūs variantai. Tarp jų – mokyklų sporto salės. Tačiau nutarta, kad bus sutrikdyta ugdymo veikla, kuri tuo metu, tikėtina, jau bus grįžusi į įprastą gyvenimo ritmą. Be to, įvertinta, kad stadiono salėje yra du įėjimai. Per vieną žmonės būtų įleidžiami, o per kitą išeitų.

Skiepys ukmergiškius ligoninės ir Ukmergės PSPC darbuotojai.

Rajono savivaldybės vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas patikslino, kad stadiono salėje numatytos keturios skiepijimo kabinos.

Jos jau paruoštos – į stadiono salę nuvežtos iš sienelių sustatomos pertvaros, kėdės suolai. Visa veiksmų eiga buvo išbandyta. Baldai panaudoti iš turimų, šiuo metu nenaudojamų – nieko specialiai nepirkta.

„Per vienas salės duris žmogus įeis, užpildys sutikimą skiepytis, bus paskiepytas, tada paėjės toliau ir turės 15 minučių palaukti. Išeis per kitas duris“, – pasakojo V. Rabazauskas.

Kad nesusidarytų eilės, ukmergiškiai vakcinuotis ateis nustatytu, jiems skirtu laiku.

Administracijos direktorius D. Varnas pasakojo, kad numatyta ir pagalba negalintiesiems atvykti pasiskiepyti – medikai pas neįgaliuosius ir senjorus atvyks į namus.

65-erių metų sulaukę ir vyresni asmenys apie savo norą pasiskiepyti nuo koronaviruso jau dabar informuoja savo šeimos gydytojus.

Norint užsiregistruoti skiepui miesto stadione įrengtame punkte, bus skelbiamas atskiras telefono numeris.

Jei atsiras poreikis, iki stadiono bus nukreiptas ir maršrutinis autobusas.

Vieta prie Ukmergės miesto stadiono nuo pat karantino pradžios siejama su koronaviruso infekcija – čia esančioje aikštelėje įkurtas COVID-19 patikros punktas ir atliekami testai, nustatantys, ar žmogus nėra užsikrėtęs infekcija.

Kol kas visai neaišku, kada Lietuvoje bus pradėta masinė žmonių vakcinacija, tai priklausys nuo į šalį tiekiamos vakcinos spartos. Vis dėlto tikimasi startuoti artimiausiais mėnesiais.

Tiesa, verslininkams šiuo metu už vakciną aktualesnė tema – verslų atlaisvinimas. Vyriausybė prakalbo apie tai, kad pirmiausia verslai galėtų būti atlaisvinti savivaldybėse, kuriose sergamumas koronavirusu mažiausias. Tačiau Ukmergės savivaldybė yra tarp tų, kuriose sergamumo rodiklis aukštesnis už šalies vidurkį – praėjusią savaitę šoktelėjome į ketvirtą, vėliau – penktą vietą pagal sergamumo rodiklį. 

Savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas svarsto, kad šį rodiklį į viršų kelia buvę protrūkiai Jasiuliškių socialinės globos namuose, kita priežastis – didesni nei kitur užsikrėtimų tyrimų mastai. Pastebi, kad pastarosiomis savaitėmis dažniausi užsikrėtimų  protrūkiai –  šeimose. Spėjama, kad didelis skaičius žmonių galimai užsikrečia vienintelėje leistinoje susibūrimų vietoje – prekybos centruose.

Nors koronaviruso tema – didžiausia nūdienos aktualija, D. Varnas pastebi, kad ukmergiškiai nuo jos jau labai pavargo – pastaruoju metu gyventojų klausimai labiau susiję su ūkiniais reikalais – sniegu, elektra ir panašiais. 

Vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, numatyta pirmąjį šių metų ketvirtį skiepyti medikus ir savanorius, dalyvaujančius COVID-19 gydyme, didžiausios rizikos pacientus, mobiliųjų punktų ir karščiavimo klinikų, slaugos, palaikomojo gydymo ir socialinės globos įstaigų darbuotojus ir gyventojus.

Pirmąjį metų ketvirtį taip pat planuojama skiepyti laboratorijų, atliekančių COVID-19 tyrimus, darbuotojus, specialistus, atliekančius protrūkių epidemiologinę diagnostiką ir vykstančius į židinius, kitus asmens sveikatos priežiūros įstaigų, vaistinių darbuotojus, pedagogus.

Vėliau bus skiepijami senjorai, visuomenei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai, kiti asmenys.

Rekomenduojama neskiepyti tų, kuriems nuo COVID-19 ligos diagnozavimo nėra praėję trys mėnesiai arba prieš skiepijimą jiems atlikto serologinio tyrimo metu nustatoma koronaviruso antikūnų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Atiduodu 2021-02-12 10:50
Savo skiepą Janickui,arba Agnytei! Imkit!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Orakulas 2021-02-12 13:51
Jei zmones atsigreztu i Dieva viskas butu kitaip, bet dabar nuo tu vakcinu ismirs daugiau nei pasveiks :) Biblijoje apie visa tai rasoma. Pasiskaitykit apie sias naujas vakcinas kurios keicia zmogaus DNR galbut atsimerksit.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų