Spausdinti šį puslapį

Vieni keliai nuvalyti, kiti – užpustyti

Vairuotojas Vaidas uždavė kelis klausimus rajono vadovams dėl kelių ir gatvių valymo. „Kodėl tos pačios kategorijos Ukmergės keliai valomi nevienodai?“ – teiravosi keliomis nuotraukomis savo klausimą pailiustravęs vyras. Klausė, kodėl į tokią situaciją nereaguoja saugaus eismo komisija.

„Rajone keliai nevalomi, nebarstomi druskos mišiniais – ar mūsų rajono vadovai reiškia pastabas kelininkams, ar susitaikė su tokia kokybe ir viskas jiems gerai?“ – teiravosi skaitytojas.

Atkreipė dėmesį ir į miesto cent-rą – Giedraičių, P. Cvirkos gatvių šaligatviai ir kiti užtverti sniego užtvaromis. Kaip vertinama ši situacija? „Mums svarbi ne tik rajoninių, bet ir valstybinių kelių būklė savivaldybės teritorijoje. Stebime situaciją visuose keliuose, nes jais važiuoja mūsų rajono gyventojai. Žmonių saugumas mums svarbus, todėl ir aš pats, ir kiti savivaldybės vadovai, specialistai, seniūnai nuolat tikriname kelių būklę, bendraujame su Kelių direkcija. Stengiamės, kad keliai būtų valomi ir barstomi kokybiškai“, – į klausimą atsakė Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

Atkreipė dėmesį, jog savivaldybė negali rūpintis visais rajono teritorijoje esančiais keliais, prižiūri tik svarbiausius vietinės reikšmės kelius. Mūsų rajoną kertančių valstybinės reikšmės kelių būkle privalo rūpintis jų tiesioginė valdytoja – Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Jos įgaliota Ukmergės rajono teritorijoje esančius kelius tvarko AB „Kelių priežiūra“ Rytų regiono Ukmergės kelių tarnyba.

„Valstybiniai keliai dar skirstomi į magistralinius, krašto ir rajoninius. Pagal eismo intensyvumą Kelių direkcija nustato jų priežiūros tvarką ir sniego valymo bei kelio dangos barstymo grafikus. Pirmiausia valomi ar barstomi didžiausio eismo intensyvumo keliai. Kelių direkcijos teigimu, tokia tvarka padeda užtikrinti saugesnį eismą ir yra ekonomiškai efektyviausia“, – tikino administracijos direktorius.

Šią žiemą kone kasdien jam tenka girdėti gyventojų skundus dėl nepravažiuojamų kelių, adresuojamų juos prižiūrinčios Ukmergės kelių tarnybos atstovams. Deja, kelininkams greitai pašalinti sniego nuo visų kelių nepavyksta.

Pasak D. Varno, Ukmergės miesto Giedraičių, P. Cvirkos gatvių šaligatviai bus išvaduoti nuo sniego. Tuo pažadėjo pasirūpinti miesto seniūnė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)