Spausdinti šį puslapį

Iki sutarties pabaigos liko mėnuo. Ar spės darbus baigti laiku?

Akivaizdu, kad darbų miesto centre liko daug.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Akivaizdu, kad darbų miesto centre liko daug. Gedimino Nemunaičio nuotr.

 

Traukiantis žiemai, Ukmergėje atnaujinami tvarkybos darbai. Tačiau gyventojai pastebi, kad miesto centre, nuo kraštotyros muziejaus kalno  pradėjo šliaužti žemės. Be to, kai kas abejoja, ar darbai pernelyg neįstrigo – sniegas nutirpo, bet darbininkų visuose pradėtuose objektuose nematyti.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad nuošliaužos niekaip nesusijusios su darbų atlikimo kokybe, nes darbai  tiesiog buvo neužbaigti – iki žiemos nespėta apželdinti šlaito.

Informavo, kad tvarkant šią vietą planuojama panaudoti tokius pačius inžinerinius sprendimus, kokie panaudoti Vilniaus aplinkkelyje: bus dedamas specialus tinklas, užsodinta veja. „Šaknys sutvirtina žemę. Kadangi iki žiemos nebuvo, kas ją sutvirtina, atsirado nuošliaužos“, – kalbėjo direktorius.

Pasakojo, kad tvarkybos darbai miesto centre žiemą buvo sustoję, tačiau, oro sąlygoms leidžiant, jie jau atnaujinti. Praėjusią savaitę pradėti montuoti šviestuvai automobilių stovėjimo aikštelėje už savivaldybės administracijos pastato, kur stovi miesto apžvalgos bokštas.

Nereikia būti specialistu, kad suprastum, jog miesto centre dar liko daug darbų. Žemės išraustos, prieigos nesutvarkytos, būsima danga neišklota, suvežti suoleliai neišpakuoti ir neįtvirtinti, skveruose vietoje želdinių – statybos reikmenys.

D.Varno teigimu, sutartis su rangovu baigiasi balandžio viduryje. Darbus miesto centre vykdo UAB „Losrita“. Nors rangovas prašė pratęsti sutartį metams, administracijos direktorius sakė, kad to tikrai nebus. „Skaičiuosime delspinigius ir reikalausime, kad darbai būtų užbaigti ilgiausiai per porą mėnesių“, – kalbėjo jis ir patikino, kad liepos mėnesį suplanuotą Miesto šventę galėsime švęsti atnaujintose miesto centro erdvėse.

Sutvarkytomis  teritorijomis nori džiaugtis ir mikrorajonų gyventojai, juolab, kad ten darbai buvo pradėti ir sustojo daug seniau. 

Laukiama, kada bus baigta tvarkyti vadinamąjį ligoninės parką Dukstynos mikrorajone. D. Varnas informavo, kad praėjusią savaitę įvyko rajono savivaldybės administracijos susitikimas su rangovu – vietine įmone UAB „Daukasta“. Jo metu aptarė darbų eiliškumą. Sudarytas pusmečio darbų grafikas. Per tą laiką viskas turėtų būti užbaigta. Pasak direktoriaus, šiame parke daugiausia likę žemės ir smulkiosios infrastruktūros darbų – išlyginimo, apželdinimo, tvenkinių sutvarkymo, suoliukų ir šviestuvų įrengimo.

Tikino, kad pagaliau pajudės nelemtai įstrigę darbai Pivonijos mikrorajone. Direktoriaus teigimu, konkursą laimėjusi įmonė UAB „CoReal“ artimiausiu metu žada juos pradėti. Darbo grafiko rangovas savivaldybės administracijai dar nepateikė, tačiau tikimasi, kad situacija pajudės iš sąstingio. D. Varno žiniomis, šioje tvarkomoje teritorijoje liko sudėti granito plokštes ir išasfaltuoti už prekybos centro „Pivonija“ esančią automobilių stovėjimo aikštelę, įrengti apšvietimą. 

Direktorius informavo, kad ginčas su buvusiu rangovu išspręstas – pasirašyta taikos sutartis, pagal kurią teismo sprendimu nepanaudotos granito plokštės bus sugrąžintos tiekėjui. Savivaldybei už jas mokėti neteks. O naujasis rangovas trūkstamas granito plokštes įsigis savo nuožiūra iš tiekėjo ar tiesiogiai iš gamintojo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)