Norint plėsti aikšteles, reikia kreiptis į rajono savivaldybę.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Norint plėsti aikšteles, reikia kreiptis į rajono savivaldybę. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Su redakcija susisiekė ukmergiškis, kuris atkreipė dėmesį į automobilių parkavimo problemą prie V. Kudirkos skersgatvyje esančio 23 daugiabučio. Dalijosi įtarimais, kurie, patikrinus duomenis, nepasitvirtino. Visgi pyktis problemų nesprendžia.

Pasak besikreipusiojo, šiame kieme „yra situacija, verta tyrimo dėl nelegalių patalpų įrengimo ir eksploatavimo asmeniniais tikslais“  ir ji susijusi su parkavimu.

Neva daugiabučio gyventojai jau ne vienus metus, negalėdami laisvai rasti vietos savo automobiliams daugiabučio kieme, kelia šį klausimą namo bendrijos pirmininkei, tačiau ji nieko nedaro.

 „Tikėtina, kad asmeniniam naudojimui jau ilgus metus nelegaliai yra įrengtos pora automobilių parkavimo vietų tam pačiam daugiabučiui priklausančiose buvusiose šilumos ir elektros skirstymo patalpose, kurios yra atskirame pastate“, – išsakė savo abejones jaunas vyras. Jo įtarimu, prie minėto pastato, ant valstybinės žemės, savavališkai pristatytas priestatas. Vyro įsitikinimu, pastatas priklauso daugiabučio namo bendrijai ir tai yra bendro naudojimo patalpos, o naudojamos asmeninėms reikmėms.

Kieme automobiliams trūksta vietos, jos dar sumažėja dėl to, kad ant pastato pakabintas užrašas „neužstatyti garažo vartų“, – pasakojo ukmergiškis.

Pirmininkė, anot jauno vyro, į diskusijas dėl parkavimo vietų didinimo į kalbas nesileidžia.

Pataria kreiptis tiesiogiai

Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas į klausimą apie galimą bendro naudojimo patalpų pritaikymą asmeninėms reikmėms atsakė, kad daugiabučių namų bendro naudojimo patalpos periodiškai tikrinamos ir patikrinimų metu pažeidimų nebuvo nustatyta.

Informavo, kad pernai nurodytu adresu statinių naudojimo priežiūros patikrinimas nebuvo atliktas. Tai planuojama padaryti šiais metais, minėtas pastatas įtrauktas į patikrinimų planus.

Dėl galimai savavališkai pastatyto priestato valstybinėje žemėje T. Balžekas atsakė, kad savavališkos statybos klausimus sprendžia Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos apsaugos ministerijos. Į ją ir turėtų kreiptis gyventojai, įtariantys, kad galimai padarytas pažeidimas.

Dėl automobilių parkavimo aikštelių primename skaitytojams, kad aikštelės prie daugiabučių namų įrengiamos ar plečiamos pačių gyventojų prašymu. Pagal nustatytą tvarką, gyventojai turi prisidėti savomis lėšomis: 70 proc. apmoka gyventojai, 30 proc. – savivaldybė.

T.Balžekas informavo, kad savivaldybės administracija V. Kudirkos skg. 23 namo gyventojų prašymo dėl aikštelės nėra gavusi.

Vedėjas atkreipė dėmesį, kad gyventojai, siekdami sprendimų, turėtų tiesiogiai kreiptis į rajono savivaldybę ar kitas atsakingas institucijas.

Pastatas privatus

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė informavo, kad Statybos inspekcija, reaguodama į informaciją, kovo 12 d. nurodytu adresu atliko faktinių duomenų patikrinimą vietoje ir surašė aktą.

Pagal Nekilnojamojo turto registre esančius duomenis žemės sklype Ukmergėje, V. Kudirkos skg. 21A, yra įregistruotas statinys: pastatas – garažas, Nekilnojamojo turto kadastro duomenų bylos duomenimis, pastatytas 1991 m. Šis pastatas 2003 m. buvo parduotas. 2004 m. pakeista pastato paskirtis. 2006 m. atlikta pastato rekonstrukcija – pastatas padidintas. Lietuvos Respublikai priklausantis žemės sklypas pastato savininkams yra išnuomotas 2004 m. nuomos sutartimi.

Patikrinimo metu nustatyta, kad kadastro byloje esantys duomenys ir faktiniai duomenys sutampa. Tad jauno vyro įtarimai dėl bendro turto naudojimo asmeninėms reikmėms nepasitvirtino. Pastatas, kurį jis laikė daugiabučio namo nuosavybe, yra privatus.

Redakcijai susisiekti su daugiabučio pirmininke ir pasiteirauti, ar vyro minimas pastatas tikrai priklauso daugiabučiam namui,  ar yra privatizuotas ir kokie yra daugumos namo gyventojų pageidavimai dėl aikštelės, nepavyko. Viešai skelbiamu telefono numeriu keletą kartų niekas neatsiliepė.

Apie galimai savavališkas statybas ar rekonstravimą saugomose teritorijose, kultūros paveldo vietovėse, miško ar valstybinėje žemėje galima pranešti anonimiškai  pasitikėjimo linijos telefono numeriu (8 5) 272 1072, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos interneto svetainėje „Pasitikėjimo linija“.

Visais kitais atvejais apie galimai savavališkas statybas pranešama Inspekcijos elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba paštu, A. Vienuolio g. 8, 01104 Vilnius.  Tokie skundai turi būti pasirašyti, o jei skundas teikiamas el. paštu, turi būti pasirašytas elektroniniu parašu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # Kk2 2021-04-02 14:18
Viskas bus isiaiskinta. Jau aiskinamasi. Tik dar zurnalistai ne viska zino.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Gyventojas 2021-04-02 14:35
Gal ne į temą, bet....vėl skamba tie patys 70% prisideda gyventojai. Bet tada ir gyventojų gatvė, aikštelė ar kitkas turi priklausyti. O skaitau ir stebiuosi: susisiekti nepavyko, atrodo 21 a. Komunikacijos priemonės, bet atsakymas kad nepavyko....o kas tada "pavyksta", tik sėdėti ir imituoti darbą? Pikta tikrai....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Tai 2021-04-02 18:24
gi is tokiu veikeju duokles renka uz savo neveikyma! Nezinojo, nezino... viska jie zinojo. Kv.savo role dabar vaidyna.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ona 2021-04-02 15:13
Savivaldybe be 70% liko, nuplauke... ot zasada! Norfa, Dariaus ir Gireno, Ramune. Ot rast sunku pardavejos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # $$$ 2021-04-02 15:16
O kad apskaita vedama i A4 sasvini nieko tokio? Mokesciu kainos uzkeltos, kompensacijos netaikomos ir t.t. savivaldybei neidomu, nes pardaveja mero klasioke!!!!??? Ar atkata kam tai nesa?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # ₩₩₩ 2021-04-02 16:22
O aplink transformatoriu privalma apsaugos zona apstatyta but negali! Ypac garazais ir pirtim!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Geda 2021-04-02 19:39
O zinat vysa teisybe, tai net juokas ima! Vagiu melagiu seiminele su pareigunu priesaki!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # problema 2021-04-02 20:13
Anksciau ir as gyvenau daugebutyje .Pas mus irgi truko parkavimo vietu.Susirnko visas namas susimetem pinigus gavom leidima pasidarem projekta ir isirengem aikstele.Viskas.Problemos nera.O jus galit dejuoti ir kazko laukti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # As uz 2021-04-02 20:43
Cituojamas problema:
Anksciau ir as gyvenau daugebutyje .Pas mus irgi truko parkavimo vietu.Susirnko visas namas susimetem pinigus gavom leidima pasidarem projekta ir isirengem aikstele.Viskas.Problemos nera.O jus galit dejuoti ir kazko laukti.

Taip ir t.b. Viskas pagal istatyma. Bet gi jie gudresni. Teks ir baudas sumoket, zmonems pinigus grazint.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Ydomu 2021-04-02 20:52
Kas pardave, kas leido renovioti pastata apsaugos zonoje ....
Kokiu budu vyko pardavimas? Ar nebus klastociu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Pala 2021-04-02 20:57
Kaip zeme isnuomuota, kai zemes sklypas, sklypai nesuformuoti??????!!!!!!! Koks cia melas? Raudonu liniju planas yra, dg.nieko.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # O šiukšlių aikštelė 2021-04-03 12:13
Juk gyventojams ir šiukšles brangino kad bus aikštelė, o kur ji???? Ir viskas teisinga....Sutartis dingo? Mokam ir toliau, sumokesim ir už išimamas trinkelės Vilniaus g. Ir vėl rinksime dėl mūsų dirbančią valdžia
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ona 2021-04-04 07:10
Cituojamas O šiukšlių aikštelė:
Juk gyventojams ir šiukšles brangino kad bus aikštelė, o kur ji???? Ir viskas teisinga....Sutartis dingo? Mokam ir toliau, sumokesim ir už išimamas trinkelės Vilniaus g. Ir vėl rinksime dėl mūsų dirbančią valdžia

Tai pas "dirbanciaja" valdzia kalendoriniai metai nuo liepos 1d. Ane agnyte? Ka ji dirba, pridirbs ... klastot ir meluot ir replikot tik sugeba! Balandzius deliot ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų