Spausdinti šį puslapį

Išaiškinama net 90 proc. nusikaltimų

Praėjusią savaitę virtualiame susitikime buvo apžvelgti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato 2020-ųjų metų veiklos rezultatai. Akcentuoti pandemijos iššūkiai, paminėtos ir optimistinės naujienos, tarp kurių – statistika, bylojanti, kad pareigūnams pavyksta išaiškinti net 90 proc. nusikaltimų.

Pagrindiniu iššūkiu, kaip ir visam pasauliui, pernai tapo pandemija. „Teko susiimti, greitai persiorientuoti ir išmokti dirbti naujoviškai, prisitaikyti prie esamų sąlygų“, – pirmąsias pandemijos dienas prisiminė Ukmergės rajono policijos vadovas Saulius Kazlauskas.

Pasak jo, situacija buvo suvaldyta: pradėjo dirbti taikydami naujus metodus, visu pajėgumu išnaudojo turimas technines priemones.

Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus pasakojo, kad šio skyriaus rezultatai mažai kuo skyrėsi nuo 2019-ųjų. Pareigūnai reagavo į 8 163 pranešimus – 150 daugiau nei 2019 metais.

Vidutiniškai per parą tenka 22 kartus vykti į iškvietimus. „Kadangi turėjome prisitaikyti prie karantino sąlygų, į tuos pranešimus, kur nebuvo būtina skubi pagalba, reagavome nuotoliniu būdu“, – kalbėjo pranešėjas.

Pernai eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, 26 buvo sužeisti. Skaudžiausių eismo įvykių pagrindinė priežastis – saugaus greičio viršijimas. Didelis dėmesys buvo skiriamas tokiems kelių eismo taisyklių pažeidimams kaip pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, šviesoforų reikalavimų nesilaikymas, saugos diržų nesegėjimas, naudojimasis telefonais, pėsčiųjų kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Už greičio viršijimą pernai nubausti 4 362 vairuotojai.

Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė informavo, kad pernai buvo užregistruota 431 nusikalstama veika. Pasidžiaugė, kad pasiekti geriausi išaiškinamumo rezultatai – net 90 proc.

Tarp dominuojančių nusikalstamų veikų – smurtas artimoje aplinkoje, vairavimas esant neblaiviems (daugiau nei 1,50 prom.), vagystės, sukčiavimai.

„Tiriant nusikaltimus, vaizdo kamerų pagalba yra neįkainojama“, – tvirtino pranešėja ir kaip pavyzdį paminėjo atviras vagystes, kuomet nukentėjusieji yra senyvo amžiaus asmenys ir nespėja įsidėmėti vagišių, o peržiūrėjus filmuotą medžiagą turimi įtariamųjų portretai.

Prevencinės veiklos ataskaitą pateikė bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė. Ji papasakojo apie policijos rėmėjų ir jaunųjų policijos rėmėjų veiklą, vykdytas prevencines priemones, saugių kaimynysčių grupių veiklą, bendradarbiavimą su seniūnijomis, bendruomenėmis.

Pareigūnams už darbą padėkojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad rajono policija tapo geru pavyzdžiu, kaip sutelkti bendruomenę kritiniu laikotarpiu.

Apie susitikimą informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)