Spausdinti šį puslapį

Į vakcinacijos centrą – geltonaisiais autobusiukais

Mūsų skaitytoja Marytė iš III Antakalnio kaimo teiravosi dėl galimybių kaimo gyventojams vykti į vakcinacijos centrą.

Pasak moters, maršrutinis autobusas, anksčiau važiuodavęs kartą per savaitę, dabar nevažiuoja visai. Ji pati automobilio neturi. Skiepytis pirmąja doze važiavo taksi, sumokėjo 10 eurų. Reikalinga dar viena dozė.

67-erių metų moteris pasakojo skambinusi į savivaldybę dėl pavėžėjimo ir gavusi atsakymą, jog yra per jauna – vežami tik neįgalūs ar visiškai seni žmonės.

Girdėjo, kad savivaldybėms sudarytos galimybės pavėžėjimui naudoti mokyklinius geltonuosius autobusiukus. Klausė, ar bus toks pavėžėjimas organizuojamas Ukmergės rajone? Jeigu ne, gal būtų galima vakcinaciją vykdyti kaimų ambulatorijose? Tada kaimo žmonės galėtų patys atvykti, jiems būtų arčiau.

Šią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerija informavo, kad karantino laikotarpiu geltonaisiais mokykliniais autobusais bus galima pavežti gyventojus, kurie negali patys atvykti skiepytis, į vakcinacijos punktus. Apraše nustatyta, kad savivaldybės, kurios turi geltonuosius autobusiukus, gali juos naudoti kitiems asmenims vežti laisvu laiku, kai autobusų nereikia mokiniams.

Rajono savivaldybės gydytojo funkcijas laikinai einanti Inga Pračkailė informavo, kad seniūnijų senoliams, kurie yra vieniši, sunkiai judantys ar neturintys galimybės atvykti, padeda socialiniai darbuotojai – juos atveža į vakcinacijos centrą. Kada ir kiek geltonųjų autobusiukų planuojama įdarbinti, nedetalizavo. Mūsų rajono mokyklos jų turi apie 20.

Pasak I. Pračkailės, vakcinacija kaimų ambulatorijose vykdyta, tačiau susidomėjimas buvo menkas. Spėja, kad to priežastis – galimybė pasiūlyti tik „AstraZeneca“ vakciną. Planuoja vėl organizuoti vakcinaciją kaimų ambulatorijose su kita vakcina.

Iki antradienio Ukmergės rajone buvo suskiepytos 8 046 vakcinų dozės. Šią savaitę dar bus suskiepyta 940 „Pfizer“ dozių, o dėl „AstraZeneca“ dozių sunaudojimo dar nėra aišku. Iš viso jau vakcinuota apie 18 proc. ukmergiškių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)