Erdvės „Namas“ – galimybė tiesiog būti savimi

Erdvę laisvalaikiui jaunuoliai įsirengė patys. Erdvę laisvalaikiui jaunuoliai įsirengė patys.

Šiemet Jaunimo laisvalaikio centro įgyvendinamas projektas yra pavadintas „Kasdienybėje dzin, kitoks čia“. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jam yra skyrusi 9 000 eurų.

Įgyvendinant sumanymą, Sodų gatvėje jau anksčiau įrengtos erdvės jaunimui – „Namas“.

Atviros jaunimo erdvės „Namas“ darbuotoja Gerda Gurstytė pasakojo, kad jaunuoliai, linkę į delinkventinį elgesį (tai – poelgiai, pažeidžiantys elgesio normas, bet nesukeliantys rimto pavojaus ir nedarantys didelės žalos), „Namo“ erdves pernai susitvarkė patys. Šiais metais ir toliau tęsia darbus, planuoja, kuria, dėlioja interjero detales.

„Pertraukėlėse nuo darbų virtualiai keliaujame po Ukmergės miestą, kur atrandame dar neregėtas erdves, išgirstame dar negirdėtas istorijas apie statinius gimtajame mieste“, – pasakoja G. Gurstytė.

Jau suplanuoti žygiai pėsčiomis ir dviračiais, stovykla Rečionyse, užsiėmimai įrašų studijoje, susitikimai su automobilių sporto entuziastais, išvykos į pramogų parką, vasaros rogučių trasą...

Veiklų metu jaunuoliai mažins susikaupusias įtampas, lavins ištvermę, įgis verslumo įgūdžių,  prasmingai leis laisvalaikį.

Verslumą bei kūrybiškumą ugdyti padės projektas „Tvari šviesa“. Jo metu jaunuoliai gamins šviestuvus iš antrinių žaliavų. Tikimasi, kad galės prekiauti jais švenčių, mugių metu.

Šalia pastato ketinama sodinti ir prižiūrėti daržoves ir prieskoninius augalus.

„Jaunuoliai džiaugiasi turėdami erdvę, kur garuoja arbata, kur gali jaustis saugiai, realizuoti save, pasitraukti nuo savo žalingų įpročių, kur gali paprasčiausiai būti savimi“, – sako atviros jaunimo erdvės „Namas“ darbuotoja G. Gurstytė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų