Spausdinti šį puslapį

Nenaudojamiems automobiliams kiemuose – ne vieta

Daugiabučių namų kiemuose – automobiliai – pamestinukai. Daugiabučių namų kiemuose – automobiliai – pamestinukai.

Kiekvieną pavasarį gyventojai daugiabučių kiemuose pastebi automobilius – pamestinukus.

Ukmergiškis Artūras teiravosi dėl prikabinamo namelio ant ratų, keletą mėnesių stovėjusio Vilniaus g., prie pastato Nr. 87, greta vaikų žaidimų aikštelės. Jauno vyriškio pastebėjimu, transporto priemonė „nelabai naudojama, joje kažkas sandėliuojama“. Jis teiravosi, ar šios priemonės savininkas nepažeidžia viešosios tvarkos.

Po šio pranešimo transporto priemonė dar kurį laiką stovėjo kieme. Tačiau šią savaitę rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus pranešė, kad ji jau pašalinta. Tai padarė savininkas.

Savivaldybės administracijos atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo apie bendrą tvarką dėl neeksploatuojamų automobilių: „Jei gyventojai yra pastebėję mieste paliktus ir ilgą laiką gatvėje, aikštelėje ar kitoje bendro naudojimo vietoje stovinčius neeksploatuojamus automobilius, prašome apie tai pranešti Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui – atsiųsti automobilio nuot-rauką bei nurodyti, kiek maždaug laiko, nuo kada jis tam tikroje vietoje stovi. Turėdami tokią informaciją skyriaus darbuotojai galės imtis priemonių – suras automobilio savininką ir įteikdami oficialų prašymą paragins imtis veiksmų dėl neeksploatuojamos transporto priemonės pašalinimo iš bendro naudojimo vietos.“

Priminsime, kad neseniai Seimas sugriežtino atsakomybę transporto priemonių savininkams ir jų valdytojams už neeksploatuojamų ar netinkamų eksploatacijai automobilių laikymą bendrojo naudojimo kiemuose.

Tokių automobilių savininkai pirmą kartą gali sulaukti įspėjimų, o už pakartotinius nusižengimus – baudų nuo 130 iki 300 Eur. Gresia ir transporto priemonių konfiskavimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)