Spausdinti šį puslapį

Darbe padaugėjo mirtimi pasibaigusių įvykių

Pirmąjį metų ketvirtį – 12 pranešimų apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė. Pirmąjį metų ketvirtį – 12 pranešimų apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Valstybinė darbo inspekcija (VDI) gavo 12 pranešimų apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė, ir 30 pranešimų apie įvykius darbe, kurių metu buvo sunkiai pakenkta darbuotojų sveikatai. Pernai per visus metus buvo gauta 10 pranešimų apie mirtinus ir 27 pranešimai apie sunkius nelaimingus atsitikimus darbe.

Manoma, kad mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe didėjimą šiemet lėmė žūčių skaičiaus augimas statybos bei transporto ir saugojimo ekonominės veiklos rūšies įmonėse.

Kaip ir pernai, daugiausia mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų darbe (15 atvejų (36 proc.), iš kurių 2 mirtini) įvyko darbuotojams nukritus iš aukščio. Dar 2 darbuotojus mirtinai traumavo virtę / nukritę konstrukcijų elementai, 1 darbuotoją – kritęs atliekamų miško darbų zonoje paliktas įstrigęs medis, 6 sunkūs ir 1 mirtinas nelaimingas atsitikimas įvyko darbuotojams paslydus ar pargriuvus darbo vietų teritorijose.

„Mus neramina, kad apie 60 proc. mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe įvyksta dėl darbo organizavimo trūkumų ir vidinės kontrolės nepakankamumo įmonėse, net 20 proc. – dėl darbuotojų neatsakingumo ir saugaus darbo taisyklių nesilaikymo“, – sako VDI vadovas Jonas Gricius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)