Atakavo internetiniai sukčiai

Savaitgalį Ukmergės rajono policijos komisariate gauti du pranešimai apie galimus bandymus sukčiauti.

Šeštadienį moteris pranešė, kad sukčiai, pasivadinę Agnės Kuzmickaitės vardu feisbuke sukūrė identišką anketą. Pranešėjai buvo nusiųsta žinutė, kad ji tapo konkursų nugalėtoja bei prašoma užeiti į atsiųstą nuorodą ir pateikti savo asmens duomenis. Moteris nenukentėjo, tačiau baimindamas, kad gali nukentėti kiti, rado tikrą A. Kuzmickatės anketą, susisiekė ir informavo apie sukčius.

Sekmadienį apie bandymą išvilioti duomenis pranešė kitas asmuo. Jis teigė, kad dėl savo parduodamo daikto bendravo su tariamu pirkėju per „WhatsApp“ programėlę. Pirkėjas paprašė suvesti banko prisijungimo duomenis. Tuomet ukmergiškis suprato, kad tai sukčiai. Savo duomenų jis neatskleidė, o apie bandymą juos išvilioti pranešė policijai.

Policija primena – niekam neatskleiskite savo asmens bei elektroninės bankininkystės duomenų.

Keletas pirkimo internete taisyklių:

Atlikite savo tyrimą dar prieš pirkdami.

Atsiskaitykite tik saugiu būdu; prašoma tiesiogiai pervesti pinigus? Pagalvokite darkart! Galbūt susisiekite su sąskaitos savininku.

Mokėkite tik tada, kai esate prisijungę prie saugaus interneto ryšio – venkite nemokamų arba viešųjų bevielių tinklų.

Saugokitės reklamų, siūlančių neįtikimas kainas ar stebuklingus gaminius. Jei pasiūlymas skamba per daug gerai, greičiausiai tai sukčiai!

Įtarę bandymus sukčiauti, praneškite apie juos policijai tel. 112 netgi tuo atveju, jei netapote sukčių auka.

UŽ inf

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų