Gėlės mieste žydi vėliau

Pavasarines gėles birželį pakeis vasarinės.  Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Pavasarines gėles birželį pakeis vasarinės. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

Kasmet, belaukiant vasaros, įvairios Ukmergės erdvės apsodinamos gėlėmis. Šiemet vasarinių gėlių sodinimui dar tik ruošiamasi, kol kas siūloma grožėtis pavasarinėmis gėlėmis.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūno pavaduotoja Zita Pečiulienė sakė, kad dėl šalto pavasario šiemet vėliau skleidėsi pavasarinės gėlės, kurios žydi dabar. Manoma, kad jų žydėjimas truks iki pat gegužės pabaigos. Pavasarį buvo pasodinti narcizai, tulpės, našlaitės. Dalis šių augalų ėmė skleistis tik pastarosiomis dienomis.

Z.Pečiulienė informavo, kad vasarinių gėlių rūšys ir kiekiai jau numatyti, tačiau gėlių pirkimo sutartis dar nesudaryta. Viešo pirkimo būdu ketinama įsigyti pelargonijų, gaurų, begonijų, salvijų, stipų.

Pavasarinės gėlės nupirktos iš Olisevičių gėlininkystės ūkio. Ar to paties ūkio gėlės papuoš miesto erdves ir vasarai, nežinia. Tai priklausys nuo viešo pirkimo konkurso.

Gėlynų priežiūra mieste, kaip ir pernai, patikėta bendrovei UAB „Grožio idėja“. Ši įmonė sodina gėles, ravi jas ir laisto.

Seniūno pavaduotojos duomenimis, naujų gėlynų įkurti neplanuojama. „Gėlėmis bus apsodinti visi tie patys plotai, kaip ir pastaruosius keletą metų, kur buvo sodinami vienmečiai augalai“, – sakė Z. Pečiulienė. Tai – Vienuolyno gatvės pėsčiųjų alėja, vazos, įrengtos miesto centre, skveras prie Švč. Trejybės bažnyčios ir kiti. Taip pat – Dukstynos kapinių gėlynas.

Vasarines gėles rengiamasi sodinti, kai sušils orai. Tačiau be birželio greičiausiai nieko nebus daroma, nes net artimiausiu metu paskelbus gėlių pirkimo konkursą, gėlės bus įsigytos tik gegužės pabaigoje. Tikimasi, kad iki tol vėlyvas ir atšiaurus pavasaris leis džiaugtis pavasarinių gėlių žiedais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų