Spausdinti šį puslapį

Duris į pasaulį atvėrė karantinas

Iš kairės – Mėta, Agnė, Rusnė. Iš kairės – Mėta, Agnė, Rusnė.

Jei daug kam veiklas karantinas sustabdė, tai šachmatininkai surado naujų būdų dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose turnyruose.

Tarptautinis šachmatų turnyras Lietuva–Izraelis. Apie tai iki pasaulinės pandemijos galima buvo tik pasvajoti. Tačiau šiemet balandžio 21 d. įvyko pirmasis šachmatų čempionatas tarp Izraelio ir Lietuvos sportininkų.

Šachmatų trenerė Virginija Savickienė pasakojo, kad per ,,Zoom“ platformą vykusį renginio atidarymą dalyvius pasveikino Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Turnyras transliuotas tiesiogiai. Šachmatininkai rungėsi trijuose turnyruose pagal reitingus. Sėkmė lydėjo C turnyre žaidusias Ukmergės sporto centro merginas: II vietą iškovojo Rusnė Šošina, III – Mėta Mikulinaitė.

Balandžio 29 d. įvyko šachmatų kova tarp Ukmergės sporto centro ir Voltaire prancūzų vaikų vidurinės mokyklos, esančios Dohos mieste, Katare.

„Šioje mokykloje šachmatai – pasirenkama pamoka visiems mokiniams nuo 7 iki 14 metų. Kad vaikai susipažintų su įvairiomis šalimis, šachmatų treneris ieškojo kontaktų visame pasaulyje. Taip surado ,,Juodojo rikio“ šachmatų klubą ir pakvietė į draugišką turnyrą. Jame sėkmė lydėjo Ukmergės sporto centro auklėtinius. Geriausiai sužaidė Agnė Mickūnaitė, Tajus Augūnas, Mėta Mikulinaitė, Vladislava Sokolova ir Julius Stulginskis.

Jau sutarėme, kad rugsėjo mėnesį vėl susitiksim prie virtualių šachmatų lentų“, – pasakojo šachmatų trenerė V. Savickienė.

Gegužės 1 d. Šiaulių rajone įvyko šachmatų turnyras gyvai – Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų iki 14-os metų komandinis čempionatas.

Ukmergės sporto centrui atstovavo Agnė Mickūnaitė, Rusnė Šošina, Mėta Mikulinaitė. Turnyre dalyvavo 12 mergaičių komandų iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Telšių ir Vilkaviškio. Ukmergiškės pralaimėjo tik vilniečių komandai. Bet iki tol puikus mergaičių žaidimas be pralaimėjimų joms garantavo III vietą. Nė vienos partijos turnyre nepralaimėjo tarp stipriausiųjų žaidusi Agnė Mickūnaitė.

Jau daug metų komandinis čempionatas nesikeičia – visada komandoje dalyvauja trys mergaitės. Paskutinį kartą Ukmergės merginų komanda Lietuvos komandinio čempionato prizininke buvo tapusi 1988 metais. Tada Ukmergę garsino trenerio a. a. Antano Molevičiaus komanda: Asta Valčiukienė (Morkūnaitė), Inga Stikonienė (Railaitė), Virginija Savickienė (Noreikaitė) ir Kristina Levinskienė (Serapinaitė).

Tais metais Lietuvos merginų iki 16-os metų čempionate ukmergiškės tapo čempionėmis, o iki 14-os metų užėmė II vietą. Tad tikimės, kad ir Agnė, Rusnė bei Mėta dar ilgai džiugins savo pergalėmis, kaip prieš daug metų džiugino trenerio Antano Molevičiaus auklėtinės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)