Ukmergės ligoninei – rotariečių dovana

Ši nuotrauka daryta bemaž prieš dvejus metus, kai į Ukmergės ligoninę atvykę svečiai iš Danijos ir Norvegijos aptarė, kokios įrangos labiausiai reikia. Ši nuotrauka daryta bemaž prieš dvejus metus, kai į Ukmergės ligoninę atvykę svečiai iš Danijos ir Norvegijos aptarė, kokios įrangos labiausiai reikia.

Ukmergės „Rotary“ klubas skelbia apie sėkmingai įvykdytą kartu su Ukmergės ligonine parengtą projektą „Sveikos moterys – sveika motina – sveikas vaikas“.

Jo metu ligoninė sulaukė rotariečių paramos – akušerijoje reikalingos medicininės įrangos.

2019 metų pabaigoje klubas nusprendė teikti fondui „Rotary International“ paraišką finansuoti „Global Grants“ projektą, kurio siekis – motinystės skatinimas bei vaikų sveikatos užtikrinimas.

Tuomet klubui vadovavęs Adolfas Girdžiūna pasakojo, kad prie projekto prisidėti ukmergiškiai pakvietė Danijos ir Norvegijos „Rotary“ klubus. Jie priėmė šį pasiūlymą ir dar iki pandemijos buvo atvykę į Ukmergę susipažinti su esama situacija ir įrangos poreikiu mūsų ligoninėje.

Tuomet po pokalbio su šios įstaigos vadovais buvo priimtas sprendimas dėl paramos.

Projekto „Sveikos moterys – sveika motina – sveikas vaikas“ tikslas – pagerinti jaunų moterų sveikatos priežiūrą, taikant efektyviausius gimdos kaklelio vėžio prevencijos ir ankstyvosios diagnostikos metodus, taip pat sukurti patogią ir saugią aplinką moterims, motinoms ir naujagimiams.

Įgyvendinant projektą, Ukmergės ligoninė įsigijo reikalingą medicininę įrangą: kolposkopą, kardiotakografą, šviesos terapijos prietaisą bei kitas priemones. Įsigyta įranga padės sumažinti įvairias rizikas naujagimiams bei jų motinoms gimdymų metu ir pirmosiomis dienomis po gimdymų.

Kadangi „Rotary“ fondas yra JAV, projekto biudžetas nurodomas šios šalies valiuta. Skelbiama, kad suma, skirta ukmergiškių sumanymui įgyvendinti, siekia 46 164 dolerius.

A.Girdžiūna pasakojo, kad įranga ligoninei buvo perduota praėjusių metų pabaigoje. Deja, dėl pandemijos skyrius, kuriam ji skirta, šiuo metu uždarytas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų