Politikę viešai įžeidusiam asmeniui pareikšti įtarimai

Rajono vicemerė Agnė Balčiūnienė dėl viešų įžeidinėjimų jos ir šeimos narių adresu dar rudenį kreipėsi į policiją.

Politikės adresu įžeidžiančius komentarus rašiusiam asmeniui neseniai buvo pareikšti įtarimai ir gresia rimti nemalonumai.

„Pavasaris, ruduo, rinkimai ar ne – yra kam baisiai įdomu įvairiais kampais nagrinėti ir skleisti melagienas. Taip taip... Visiškas melagienas! Ir man jų savo adresu jau gana! Tad šįsyk eisiu iki galo! Eiga pasidalysiu ir su Jumis.

Jei norit manęs ko paklausti – pirmyn! Klauskite tiesiai! Kritikuokit! Niekuomet nemėgau kalbų už akių!

Visuomet buvau ir esu dėkinga už bet kokias pastabas, kritiką ar patarimus. Esu viešas žmogus, tačiau šmeižti savęs ir savo artimųjų neleidau ir neleisiu!“ – tokia žinute A. Balčiūnienė šią savaitę pasidalijo savo feisbuko paskyroje.

Pasidomėjus, paaiškino, kad ikiteisminis tyrimas dėl įžeidžiančio turinio komentarų internete pradėtas dar lapkričio mėnesį, tačiau nustatytam asmeniui įtarimai pareikšti tik prieš porą savaičių.

„Tyrimas pratęstas dar dviem mėnesiams, tačiau savo garbę ir orumą jau galiu ginti ir visom kitom priemonėm, nes tyrimui tas įtakos nebeturės. Todėl parašiau prašymą prokurorui, kad leistų susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga – noriu pagaliau viešai paneigti mestus kaltinimus, nes tikrai nesitikėjau, kad viskas galėtų taip ilgai užtrukti“, – sako politikė.

Pasak mero pavaduotojos, tyrimas dar vyksta, tad laukia ikiteisminio tyrimo pareigūnų verdikto, kad užtikrintai pasakytų – kreipsis į teismą ar ne.

„Į pareigūnus kreipiausi dėl  tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo, kad neva tai vairavau neblaivi, o policijos pareigūnai mane paleido.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad patyriau moralinę žalą –  paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, paniekinusi, pažeminusi ir pakirtusi pasitikėjimą manimi, nes buvau apkaltinta padariusi sunkų nusikaltimą. Todėl buvau pripažinta nukentėjusiąja, tyrimas perkvalifikuotas pagal sunkesnį straipsnį – LR BK 154 str. 2 d.“, – paaiškino A. Balčiūnienė. „Tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – rašoma šiame straipsnyje. Taip pat pažymima, kad už jame numatytas veikas asmuo atsako tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # ADA 2021-05-25 08:57
ar nebus kaip kalesnyku?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų